Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Απαιτείται εμπιστοσύνη προκειμένου η συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου να είναι επιτυχής

tags :
Novak (Ρωσία): Απαιτείται εμπιστοσύνη προκειμένου η συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου να είναι επιτυχής
"Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι κάποια χώρα μπορεί να αποκλίνει από τη συμφωνία"
Στο γεγονός ότι απαιτείται εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται στη συμφωνία παγώματος παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου αυτή να πετύχει, αναφέρθηκε σήμερα (21/12) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.
Νωρίτερα εντός του μήνα, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ υπέγραψαν συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά σχεδόν 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να παρέχουν στήριξη στις ενεργειακές τιμές.
Ωστόσο, οι χώρες του Οργανισμού διαθέτουν μία μεικτή ιστορία, καθώς κατά το παρελθόν έχουν αποκλίνει αρκετές φορές από τις δεσμεύσεις τους.
Παρόλαυτα, ο Novak εμφανίζεται αισιόδοξος απέναντι στην τελευταία συμφωνία, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά "δεν έχουμε κανέναν λόγο να πιστεύουμε ότι κάποια χώρα θα αποκλίνει από τη συμφωνία".
"Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των χωρών, καθώς εάν αποτύχουμε θα είναι δύσκολο να επιτύχουμε παρόμοιες συμφωνίες στο μέλλον", υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να επιμείνουνε στην υλοποίηση της συμφωνίας.
Παράλληλα, ο Novak ανέφερε ότι κατά το τέλος του τρέχοντος έτους, η παραγωγή πετρελαίου θα αυξηθεί κατά +20% σε σχέση με το 2015.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία αναμένεται να ηγηθεί των περικοπών παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των χωρών εκτός Οργανισμού, με τις περικοές να φθάνουν τα 300.000 βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης