Διεθνή

Sturgeon: Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την τρέχουσα θέση της Σκωτίας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά

tags :
Sturgeon: Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την τρέχουσα θέση της Σκωτίας στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας έκανε λόγο για "θεμελιώδεις αναθεωρήσεις" στους διακανονισμούς της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.
Στο γεγονός ότι η Σκωτία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει την τρέχουσα θέση της στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά η πρωθυπουργός της χώρας, Nicola Sturgeon, κατά τη διάρκεια δημοσίευσης έκθεσης με τίτλο "Η θέση της Σκωτίας στην ενιαία ευρπωαϊκή αγορά".
Συγκεκριμένα, η Sturgeon δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος έχει εγείρει ορισμένα ερωτήματα "όχι μόνο για τη σχέση μας με την Ευρώπη, αλλά και το πώς η πολιτική εξουσία ασκείται σε όλη τη Βρετανία".
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η εν λόγω κατάσταση θα επιφέρει αναπόφευκτα ορισμένες "θεμελιώδεις αναθεωρήσεις" στους διακανονισμού της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να σημειώσουμε ότι εντός της εκθέσεως υπογραμμίζονται ορισμένες επιλογές προκειμένου να διατηρηθεί η συμμετοχή της Σκωτίας στην Ενιαία Αγορά, όπως του να παραμείνει εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Τελωνειακής Ένωσης της ΕΕ, ή να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών ώς πλήρες μέλος.
Η Sturgeon πρόσθεσε ότι οι εν λόγω επιλογές δεν προακαλαβάλουν την "προτιμώμενη επιλογή της για ανεξαρτησία" ως μέσο για να παραμείνει η Σκωτία στην εναιάι αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης