Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο της Κομισιόν (και) το Facebook, λόγω ψευδών στοιχείων στην εξαγορά του WhatsApp

Στο στόχαστρο της Κομισιόν (και) το Facebook, λόγω ψευδών στοιχείων στην εξαγορά του WhatsApp
«Η εκτίμηση της Επιτροπής δείχνει ότι το Facebook μας έδωσε ανακριβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας για την εξαγορά της WhatsApp»
Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει η εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp από το Facebook, με την Επιτροπή να κατηγορεί την πολυεθνική γίγαντα για «παροχή ψευδών πληροφοριών».
Ως αποτέλεσμα, το Facebook βρίσκεται αντιμέτωπο με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 1% του deal ύψους 22 δισ. δολαρίων, δηλαδή 220 εκατ. δολάρια.
«Η προκαταρκτική εκτίμηση της Επιτροπής δείχνει ότι το Facebook μας έδωσε ανακριβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διάρκεια της έρευνας για την εξαγορά της WhatsApp», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Margrethe Vestager.
Ωστόσο, διευκρινίζεται πως η έκθεση δεν δημιουργεί πρόβλημα στην έγκριση της συγχώνευσης (έγινε το 2014) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το Facebook έχει διορία μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2017 για να απαντήσει.
Η Κομισιόν έχει εξαπολύσει ένα «κυνηγητό» προς τις αμερικανικές εταιρείες για φορολογικούς και όχι μόνο λόγους, με αποκορύφωμα την επιβολή πρόστιμου ύψους 14 δισ. δολαρίων στην Apple, λόγω φορολογικών διευκολύνσεων από το ιρλανδικό κράτος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης