Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 9 ετών ο δείκτης αισιοδοξίας για τους επενδυτές στις ΗΠΑ, το Νοέμβριο 2016

Σε υψηλό 9 ετών ο δείκτης αισιοδοξίας για τους επενδυτές στις ΗΠΑ, το Νοέμβριο 2016
«Η αύξηση της αισιοδοξία των επενδυτών είναι σπουδαία είδηση αλλά δε σημαίνει κατ 'ανάγκη ότι θα οδηγήσει τους επενδυτές στο να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στις αγορές»
Σε υψηλό 9 ετών έφτασε ο δείκτης αισιοδοξίας των Wells Fargo και Gallup Investor για τους Αμερικανούς επενδυτές το Νοέμβριο του 2016, ως απόρροια της επικράτησης του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές της 8ης του περασμένου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης έφτασε τις 96 μονάδες το Νοέμβριο έναντι μόλις 79 το γ' 3μηνο του 2016, μία επίδοση που έχει να εμφανιστεί από τον Ιανουάριο του 2007 (103 μονάδες).
«Η αύξηση της αισιοδοξίας των επενδυτών και τα ιστορικά υψηλά (στη Wall Street) είναι μεν μία σπουδαία είδηση, ωστόσο δε σημαίνουν κατ 'ανάγκη ότι θα οδηγήσουν τους επενδυτές στο να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στις αγορές.
Οι επενδυτές ενδιαφέρονται περισσότερο για τις αγορές, αλλά χρειάζεται χρόνος για να μεταφραστεί αυτή η αισιοδοξία σε χρηματιστηριακή εισροή, ειδικά όταν οι επενδυτές υπήρξαν επιφυλακτικοί για τόσο πολύ καιρό», σχολιάζει ένας εκ των συντακτών της έρευνας, ο αναλυτής της Wells Fargo Scott Wren.
Να σημειωθεί πως στην έρευνα συμμετείχαν 1.012 Αμερικανοί επενδυτές που έχουν αποταμιεύσεις ή έχουν προβεί σε επενδύσεις άνω των 10.000 δολαρίων.
Το 54% εξ΄ αυτών δηλώνει αισιόδοξο για τις αγορές μετοχών, ενώ τα τρία τέταρτα αναμένουν μεταβλητότητα μέσα στο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης