Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Από το 2017 το σχέδιο για το Brexit – Θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα

Theresa May: Από το 2017 το σχέδιο για το Brexit – Θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα
«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι δύσκολες»...
Από το επόμενο έτος θα ανακοινωθεί το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May.
Η κα May δεν μίλησε για κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο διαβεβαίωσε πως θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του Brexit που έχει προαναγγελθεί, δηλαδή ενεργοποίηση του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) από τον Μάρτιο του 2017 και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν (ακόμα και σε 15 μήνες σύμφωνα με στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης).
«Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι δύσκολες.
Το πώς θα συμφωνήσουμε για το μεταναστευτικό ξεπερνά είναι ένα πολύ πιο ευρύ θέμα. (…)
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιθυμεί επίσης να διασφαλίσει ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ομαλή και εύρυθμη», ανέφερε μεταξύ άλλων η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά τις «απειλές» της Nicolas Sturgeon για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία σχετικά με την απόσχιση από το Βασίλειο, σχολίασε πως «αν ανεξαρτητοποιηθεί, δεν θα είναι πλέον να είναι μέλος της Ε.Ε., της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, ή της ενιαίας αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης