Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Διχασμένοι οι αναλυτές για το μέλλον της ισοτιμίας ευρώ – στερλίνας

Bloomberg: Διχασμένοι οι αναλυτές για το μέλλον της ισοτιμίας ευρώ – στερλίνας
Υπάρχουν και οι bull που προβλέπουν δραματική ενίσχυση του βρετανικού νομίσματος, κάτω από τις 70 πέννες ανά ευρώ
Διχασμένοι παρουσιάζονται οι αναλυτές σε ό,τι αφορά την ισοτιμία μεταξύ ευρώ και βρετανικής λίρας το επόμενο έτος, με τις προβλέψεις να ποικίλουν.
Μέσα στο 2017 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, με την πορεία τους να καθορίζει σε σημαντικότατο βαθμό την ισοτιμία.
Ήδη το τρέχον έτος ταυτίστηκε με μία ακούσια υποτίμηση της στερλίνας, στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος και της νομισματικής χαλάρωσης (μείωση επιτοκίων, έναρξη προγράμματος αγοράς ομολόγων) που εφαρμόζει η Τράπεζα της Αγγλίας από τον Αύγουστο του 2016.
Όπως φαίνεται από το παρακάτω διάγραμμα που παραθέτει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, έπειτα από σχετική έρευνα, υπάρχουν οι προβλέψεις που μιλούν ακόμα και για απόλυτη ισοτιμία μέχρι το τέλος του 2017, ενώ οι πιο μετριόφρονες μιλούν για συνέχιση της τρέχουσας σχέσης, στις 0,86 βρετανικές λίρες ανά ευρώ.
Ωστόσο, υπάρχουν και οι πιο bull (υπέρ της στερλίνας) που προβλέπουν δραματική ενίσχυση του βρετανικού νομίσματος, κάτω από τις 70 πέννες ανά ευρώ.
Αναλυτικότερα:



Οι επιδόσεις του ευρώ: 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης