Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αβραμόπουλος: «Η πόρτα δεν είναι κλειστή» για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Αβραμόπουλος: «Η πόρτα δεν είναι κλειστή» για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ο Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε, ότι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, «τα περισσότερα χρήματα που έχει πάρει χώρα στην Ε.Ε.», εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ)
Στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Mετανάστευσης, Eσωτερικών Yποθέσεων και Iθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 σε εκδήλωση με τίτλο: «Προσφυγικό - Ασφάλεια: Ευρωπαϊκές προκλήσεις», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
«Η πόρτα δεν είναι κλειστή», είπε χαρακτηριστικά ο Αβραμόπουλος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ξεκάθαρες θέσεις και προϋποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας. «Από τις 74 προϋποθέσεις, η Τουρκία ανταποκρίθηκε στις 67», επεσήμανε ο Έλληνας επίτροπος.
Μιλώντας για τη διαχείριση του προσφυγικού, ο Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε, ότι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα ένα δισεκατομμύριο ευρώ, «τα περισσότερα χρήματα που έχει πάρει χώρα στην Ε.Ε.», εκ των οποίων τα 200 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).
«Αν δεν είχε μεσολαβήσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Ε.Ε., δεν θα είχε γίνει τίποτα και θα θρηνούσαμε ακόμα περισσότερες χιλιάδες νεκρούς. Δυστυχώς δεν έχει στηριχθεί η μεταναστευτική πολιτική από όλα τα κράτη-μέλη και ενώ ο στόχος ήταν η μετεγκατάσταση 160 χιλ. προσφύγων σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μέχρι στιγμής μόνο 8 χιλ. πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί», είπε ο Αβραμόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι λάθος να συγχέουμε την τρομοκρατία και τη μετανάστευση.
Σχολιάζοντας την επαναφορά της συνθήκης του Δουβλίνου από τις 15 Μαρτίου 2017, ο Έλληνας επίτροπος ήταν κατηγορηματικός ότι «κανείς δεν πρόκειται να επιστρέψει στην Ελλάδα» και εξέφρασε την άποψη ότι η συνθήκη έχει καταρρεύσει εκ των πραγμάτων.
«Είμαστε ενόψει αναθεώρησης, το νέο Δουβλίνο πρέπει να προβλέπει δικαιότερη κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης