Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών

Reuters: Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία για τη διάσωση των προβληματικών τραπεζών
Η ιταλική κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να εισφέρει άμεσα 15 δισ. ευρώ στις προβληματικές τράπεζες της χώρας για να διασωθούν
Υπουργικό συμβούλιο της ιταλικής κυβέρνησης για το κρίσιμο ζήτημα της διάσωσης της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τραπέζης Monte dei Paschi di Siena αλλά και άλλων προβληματικών τραπεζών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 αργά το απόγευμα.
Αυτό μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που υπενθυμίζει την εν εξελίξει προσπάθεια διάσωσης τελευταίας στιγμής της Monte dei Paschi, στην οποία απομένουν 12 ημέρες για να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 5 δισ. ευρώ, αν θέλει να αποφύγει τη λύση και εκκαθάρισή της.
Η ιταλική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να αποτρέψει με κάθε μέσο το κλείσιμο της Monte dei Paschi και οποιασδήποτε άλλης ιταλικής τραπέζης, καθώς μεταξύ άλλων κάτι τέτοιο θα προκαλούσε νέους κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ενώ θα είχε και τεράστιο πολιτικό κόστος λόγω της λαϊκής βάσης πολλών ιταλικών τραπεζών.
Σε δημοσίευμα του Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλική κυβέρνηση εμφανίστηκε έτοιμη να εισφέρει άμεσα 15 δισ. ευρώ στις προβληματικές τράπεζες της χώρας για να διασωθούν, κάτι το οποίο για να πραγματοποιηθεί θα απαιτούσε έγκριση από τη Βουλή της αύξησης του επιπέδου εθνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης