Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Το ΔΝΤ διστάζει να αποφασίσει για την Ελλάδα – Ο Trump ίσως απορρίψει τη συμμέτοχη του στο πρόγραμμα

Spiegel: Το ΔΝΤ διστάζει να αποφασίσει για την Ελλάδα – Ο Trump ίσως απορρίψει τη συμμέτοχη του στο πρόγραμμα
«Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση»
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρουσιάζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Στο άρθρο του με τίτλο «Το ΔΝΤ διστάζει», η απόφαση του Ταμείου για τη χώρα μας τοποθετείται την άνοιξη του 2017.
«Ο κύριος λόγος είναι η επικείμενη ανάληψη των καθηκόντων από τον νεοεκλεγέντα Donald Trump στο τέλος Ιανουαρίου (σσ 20/1/2017).
Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση», σημειώνεται μεταξύ άλλων, για να σχολιαστεί πως λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο κ. Trump απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης.
Μέχρι στιγμής οι αναπτυσσόμενες και χώρες με αναδυόμενες οικονομίες βλέπουν με σκεπτικισμό την ενεργοποίηση του Ταμείου στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει μόνη της το πρόβλημα.
«Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Wolfgang Schäuble, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ρευστό τον επόμενο Ιούνιο για να πληρώσει την επόμενη δόση», καταλήγει ο αρθρογράφος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης