Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι βρετανικές τράπεζες ενδέχεται να μπορούν να μηνύσουν την ΕΕ εάν αρνηθεί μεταβατική συμφωνία για το Brexit

Reuters: Οι βρετανικές τράπεζες ενδέχεται να μπορούν να μηνύσουν την ΕΕ εάν αρνηθεί μεταβατική συμφωνία για το Brexit
Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες στη Βρετανία ζητάνει 5ετή μεταβατική περίοδο για το Brexit
Οι τράπεζες στη Βρετανία ενημερώθηκαν ότι μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να μηνύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν αποτύχει να τους χορηγήσει μεταβατική συμφωνία για την αποχώρηση από το εμπορικό μπλοκ επικαλούμενες τα δικαιώματα που προκύπτουν από μια μυστική συνθήκη που συνήθως διέπει το διεθνές δίκαιο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμβουλή αυτή περιλαμβάνεται σε ένα έγγραφο που συντάχθηκε από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της Βρετανίας σχετικά με τις πιέσεις των τραπεζών για να διατηρήσουν τα λεγόμενα δικαιώματα διαβατηρίου που τους επιτρέπουν να λειτουργούν σε όλη την ΕΕ από τις βάσεις τους στο Λονδίνο.
Το έγγραφο αναφέρει ότι υπάρχουν μια σειρά νόμων που τους δίνουν το δικαίωμα για μια συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της Σύμβασης της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών, που τους δίνει «κεκτημένα δικαιώματα» από μια συνθήκη που δεν μπορεί να αποσυρθεί απότομα.
Οι χρηματοοικονομικές εταιρείες πιέζουν τη Βρετανία και την ΕΕ να καταλήξουν σε μια μεταβατική συμφωνία που θα διατηρεί πολλές από τις ισχύουσες ρυθμίσεις για έως και πέντε χρόνια για να μπορέσουν να διαχειριστούν τις επιπτώσεις λόγω του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης