Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στη Βενεζουέλα - Λεηλασίες και συλλήψεις - Για απόπειρα πραξικοπήματος κατηγορεί τον Obama o Maduro

Χάος στη Βενεζουέλα - Λεηλασίες και συλλήψεις - Για απόπειρα πραξικοπήματος κατηγορεί τον Obama o Maduro
O Maduro υποστηρίζει ότι οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από τις ΗΠΑ 
Χαοτική είναι η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με τους πολίτες να προχωρούν σε λεηλασίες καταστημάτων και τις αρχές σε εκατοντάδες συλλήψεις.
Εν μέσω διαδηλώσεων, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ανακοίνωσε το Σάββατο την παράταση ως τις 2 Ιανουαρίου για την απόσυρση του χαρτονομίσματος με την μεγαλύτερη ονομαστική αξία στην χώρα (100 μπολιβάρ), η αιφνίδια απόφαση για την απόσυρση του οποίου προκάλεσε έλλειψη ρευστότητας, οργισμένες διαδηλώσεις και λεηλασίες εν μέσω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα.
Πριν από μια εβδομάδα ο Maduro ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ (0,15 δολάρια) που χρησιμοποιείται στο 75% των συναλλαγών, δίνοντας προθεσμία έως τις 20 Δεκεμβρίου στους πολίτες να αντικαταστήσουν τα αποσυρθέντα χαρτονομίσματα.
Το μέτρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, στοχεύει στην καταπολέμηση της «διεθνούς μαφίας» την οποία καθοδηγούν, σύμφωνα με τον Μαδούρο, οι ΗΠΑ για να προκαλέσουν ασφυξία στην οικονομία της χώρας.
Για τον λόγο αυτό, διατάχθηκε το προσωρινό κλείσιμο των συνόρων της χώρας με την Κολομβία και την Βραζιλία.
Απέναντι στην έλλειψη ρευστότητας και στον πληθωρισμό που καλπάζει, εκατοντάδες πολίτες, αψηφώντας την απαγόρευση της κυβέρνησης, διέσχισαν τα σύνορα.
O Maduro υποστηρίζει ότι οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από τις ΗΠΑ και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος Obama επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία του με ένα πραξικόπημα σε βάρος της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης