Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έκαψαν λεωφορεία που θα παραλάμβαναν τραυματίες από δύο πολιορκημένα χωριά στη Συρία

Reuters: Έκαψαν λεωφορεία που θα παραλάμβαναν τραυματίες από δύο πολιορκημένα χωριά στη Συρία
Κάποια οχήματα έφτασαν ωστόσο στα χωριά
Αρκετά λεωφορεία που ήταν καθοδόν για την εκκένωση από άρρωστους και τραυματίες των πολιορκημένων συριακών χωριών al-Foua και Kefraya δέχτηκαν επίθεση και κάηκαν την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την κρατική τηλεόραση.
Μερικά λεωφορεία, αλλά και οχήματα του Ερυθρού Σταυρού έφτασαν στην είσοδο των χωριών στην επαρχία Ιντλίμπ, τα οποία πολιορκούν οι αντάρτες.
Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Βashar al - Assad ζήτησαν να επιτραπεί στους ανθρώπους να φύγουν από αυτά τα χωριά ως αντάλλαγμα για την εκκένωση από πολίτες και αντάρτες του ανατολικού τμήματος στο Χαλέπι.
Τα κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οπλισμένοι τρομοκράτες - ένας όρος που χρησιμοποιείται για τα γκρουπ των ανταρτών, που πολεμούν κατά του Assad - επιτέθηκαν σε πέντε λεωφορεία και τα έκαψαν.
Αξιωματούχοι των ανταρτών υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι τα οχήματα δέχτηκαν επίθεση και καταστράφηκαν από το εξαγριωμένο πλήθος.
Ένας κάτοικος της περιοχής είπε στο Reuters ότι η επίθεση δεν έγινε από την οργάνωση Nusra Front, η οποία δεν είχε συμφωνήσει με την εκκένωση των δύο χωριών.
Οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών al - Foua και Kefraya είναι Σιίτες μουσουλμάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης