Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Έλεγχοι από την αστυνομία της Αυστρίας στις ιταλικές εμπορικές αμαξοστοιχίες λόγω των μεταναστών

Reuters: Έλεγχοι από την αστυνομία της Αυστρίας στις ιταλικές εμπορικές αμαξοστοιχίες λόγω των μεταναστών
Οι μετανάστες ρισκάρουν, καθώς κρύβονται ανάμεσα στα εμπορεύματα των τρένων
Η αστυνομία της Αυστρίας άρχισε τις έρευνες σε εμπορικές αμαξοστοιχίες που έρχονται από την Ιταλία για να αντιμετωπίσει την παράνομη μετανάστευση, αλλά και να αποφευχθούν θάνατοι λαθρεπιβατών, μετά τους δύο που πέθαναν στις αρχές του μήνα.
Σύμφωνα με το Reuters ήταν μία γυναίκα και ένας άνδρας από την Ερυθραία που είχαν κρυφτεί σε ένα τρένο, το οποίο μετέφερε φορτηγά, με συνέπεια να συνθλιβούν μέχρι θανάτου στο Τιρόλο, καθώς είχαν χάσει τις αισθήσεις τους εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Από τις αρχές Νοεμβρίου 2016 η αστυνομία έχει εντοπίσει 90 μετανάστες από την Αφρική που κατευθύνονταν προς τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας τη σιδηροδρομική γραμμή της αυστριακής επαρχίας του Τιρόλο, από την οποία περνούν κυρίως φορτηγά τρένα που έρχονται από τις ιταλικές Άλπεις.
Η αυστριακή αστυνομία είχε βρει 75 νεκρούς μετανάστες μέσα σε ένα φορτηγό τον Αύγουστο του 2015 και πολλοί αξιωματούχοι φοβούνται μία ανάλογη καταστροφή.
"Οι παράνομοι μετανάστες προσπαθούν συνεχώς να βρουν νέους δρόμους για τον βορρά, έχουμε αντιδράσει σε αυτό το φαινόμενο και οι έλεγχοι στα εμπορικά τρένα είναι πιο εντατικοί" εξήγησε ο Manfred Dummer από την αστυνομία του Τιρόλο.
Η αστυνομία σταματάει τις αμαξοστοιχίες που μεταφέρουν αγαθά και τις ελέγχει από τις 22:00 ως τις 6:00 στη συνοριακή πόλη Steinach, που βρίσκεται 80 χιλιόμετρα πιο κοντά στην Ιταλία από τη Woergl, όπου βρέθηκαν νεκροί οι δύο μετανάστες.
"Κάθε χιλιόμετρο που δεν βρίσκονται στο τρένο σε αυτές τις θερμοκρασίες είναι ζωτικό" εκτιμά ο Dummer.
Με τη θερμοκρασία στους -4 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα, περίπου 10 αστυνομικοί και αξιωματικοί ασφαλείας στονμ σιδηροδρομικό σταθμό του Steinach κάνουν έρευνες σε δέκα εμπορικά τρένα, μερικά εκ των οποίων έχουν 600 μέτρα μήκος.
Η Αυστρία βρίσκεται κοντά στην βαλκανική οδό που χρησιμοποιούν χιλιάδες πρόσφυγες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Χώρες όπως τα Σκόπια και η Ουγγαρία έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους και έχουν υψώσει φράχτες για να εμποδίσουν τους μετανάστες.
Σε συνδυασμό με τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που περιόρισε τις μεταναστευτικές ροές από το Αιγαίο, όλο και περισσότεροι μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν την κεντρική Μεσόγειο και να φτάσουν με κακής ποιότητας βάρκες στην Ιταλία.
Οι περισσότεροι θέλουν να πάνε στην Αυστρία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες.
Στην Αυστρία, η αστυνομία συλλαμβάνει 100-150 μετανάστες τη μέρα και η πλειοψηφία τους είναι μέσα σε εμπορικές αμαξοστοιχίες.
O Gerald Tatzgern, που ηγείται της υπηρεσίας αντί - τράφικινγκ, υποστηρίζει ότι στη Σερβία και τη Βουλγαρία υπάρχουν θύλακες διακινητών, που συχνά βάζουν 30 μετανάστες μέσα σε ένα βαγόνι.
Τον περασμένο μήνα ένας μετανάστης πέθανε από ηλεκτροπληξία όταν σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός φορτηγού που μεταφερόταν με ένα τρένο στην Αυστρία.
Σε μία άλλη περίπτωση δύο άνθρωποι είχαν κλειδωθεί σε ένα εμπορικό βαγόνι στην Τουρκία και τους βρήκαν στην Αυστρία σε άθλια κατάσταση.
"Είχαν ελάχιστο νερό και καθημερινά αποφεύγουμε τέτοιες τραγωδίες" αποκάλυψε ο Tatzgern.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης