Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι αντάρτες της Συρίας κατηγορούν το Ιράν ότι καθυστερεί τη συμφωνία εκκένωσης για το Χαλέπι

Reuters: Οι αντάρτες της Συρίας κατηγορούν το Ιράν ότι καθυστερεί τη συμφωνία εκκένωσης για το Χαλέπι
Δριμύ κατηγορώ και σε βάρος της Ρωσίας, επειδή υποστηρίζει ότι το Χαλέπι έχει εκκενωθεί
Οι αντάρτες της Συρίας κατηγορούν το Ιράν και τους Σιίτες μαχητές που στηρίζει, ότι μπλοκάρουν μία συμφωνία για την εκκένωση του προπύργιού τους στο Χαλέπι, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πολίτες, μεταδίδει το Reuters.
Ο Munir al Sayal επικεφαλής του γκρουπ ανταρτών Ahrar al Sham, ο οποίος συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, είπε ότι το Ιράν επιμένει να επιτραπεί στους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύο πολιορκημένα χωριά Σιιτών να φύγουν πρώτοι, πριν εκκενωθεί το Χαλέπι.
Πρόσθεσε δε, ότι η Ρωσία απέτυχε να συμμορφώσει τον σύμμαχό της (το Ιράν).
"Το Ιράν χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική κατάσταση των ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στο Χαλέπι, εμποδίζοντας τους πολίτες να φύγουν μέχρι να αποχωρήσουν οι δικές τους ομάδες στην al - Foua και στην Kefyra" δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters.
H επιχείρηση για να εκκενωθεί το Χαλέπι από μαχητές και πολίτες σταμάτησε την Παρασκευή 16/12 στη δεύτερη μέρα της, μετά την απαίτηση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων να φύγουν οι τραυματίες από τις περιοχές al - Froua και Kefraya.
Διαδηλωτές μπλόκαραν, μάλιστα, τους δρόμους γύρω από το Χαλέπι.
Ο Sayal υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι οι περισσότεροι άμαχοι έχουν φύγει από το Χαλέπι, δείχνει ότι η Ρωσία προσπαθεί να αθετήσει της υποχρεώσεις της για τη συμφωνία εκκένωσης.
Χιλιάδες πεινασμένοι και παγωμένοι πολίτες θέλουν να φύγουν το συντομότερο δυνατόν, εξήγησε σχετικά.
"Η Ρωσία απέτυχε να συγκρατήσει τους Σιίτες μαχητές στο Χαλέπι και η Μόσχα θα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία της" συνέχισε στο ίδιο ύφος ο Sayal.
"Υπάρχουν ακόμα πολλοί πολίτες στο Χαλέπι που πρέπει να εκκενωθεί πριν επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες και τα ρώσικα σχόλια ότι η πόλη είναι άδεια γίνονται για να απαλλάξουν τους Ρώσους από την επίβλεψη υλοποίησης της συμφωνίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης