Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hillary Clinton: Εν μέρει υπεύθυνοι για την ήττα μου στις εκλογές ο Putin και η Ρωσία

Hillary Clinton: Εν μέρει υπεύθυνοι για την ήττα μου στις εκλογές ο Putin και η Ρωσία
Η Hillary χαρακτήρισε τις επιθέσεις των Ρώσων hackers ως «αποτέλεσμα της κακίας» που κράτησε για εκείνη ο κ. Putin
Τη Ρωσία και τον Vladimir Putin θεωρεί ως ένα βαθμό υπεύθυνους για την ήττα της στις 8 Νοεμβρίου η πρώην υποψήφια Πρόεδρος των Δημοκρατικών, Hillary Clinton.
Όπως μεταδίδουν οι New York Times, κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με χορηγούς της εκστρατείας της, η κα Clinton εξέφρασε την άποψη πως η οδυνηρή ήττα της ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο γεγονότων «άνευ προηγούμενου»:
«Της επίθεσης εναντίον των Η.Π.Α. από τη Ρωσία» και «της δημοσίευσης της επιστολής του διευθυντή του FBI ότι ανοίγει εκ νέου την έρευνα για το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο», 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.
Η Hillary χαρακτήρισε τις επιθέσεις των Ρώσων hackers ως «αποτέλεσμα της κακίας» που κράτησε για εκείνη ο κ. Putin, ο οποίος την είχε κατηγορήσει στο παρελθόν πως πίσω από τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2011.
Σημειώνοντας ότι «επιχείρησε απεγνωσμένα να προειδοποιήσει τον Τύπο για τις δικτυοπαραβιάσεις τους τελευταίους μήνες της προεκλογικής της εκστρατείας», η πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η υπόθεση δεν είναι απλά μια επίθεση εναντίον της και εναντίον της εκστρατείας της:
«Είναι μια επίθεση εναντίον της χώρας μας.
Αυτό πλήττει την ακεραιότητα της χώρας μας και την ασφάλεια του έθνους μας».
Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η κα Clinton σχολίασε τις πληροφορίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης