Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο χρυσός είναι η επένδυση με τη μεγαλύτερη δυνητική ανάκαμψη για το 2017

MarketWatch: Ο χρυσός είναι η επένδυση με τη μεγαλύτερη δυνητική ανάκαμψη για το 2017
Η ζήτηση κοσμημάτων στην Κίνα και την Ινδία θα ανακάμψει το 2017
Άρθρο στο οποίο ο χρυσός «βαπτίζεται» η επένδυση με τη μεγαλύτερη δυναμική ανάκαμψη για το 2017 δημοσιεύει το MarketWatch.
Όπως αναφέρεται, το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στο +7% το τρέχον έτος, ωστόσο έχει υποχωρήσει ετησίως 3% και 7% τα τελευταία τρία και πέντε έτη αντίστοιχα.
Ο αρθρογράφος του κειμένου διατυπώνει την εκτίμηση πως ο χρυσός έφτασε στα χαμηλά του τον Δεκέμβριο του 2015, όταν βρέθηκε στα 1.050 δολάρια ανά ουγγιά και πλέον βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.
Στη συνέχεια, καταγράφονται οι τρεις λόγοι για τους οποίους ο χρυσός αναμένεται να ανακάμψει το 2017:

1. Οι πληθωριστικές πολιτικές των ΗΠΑ και Κίνας θα οδηγήσουν σε κερδοσκοπικές ροές κεφαλαίων στον χρυσό.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Donald Trump σχεδιάζει να μειώσει τη φορολογία, κάτι που θα αυξήσει το χρέος των ΗΠΑ κατά 7,2 τρισ. δολάρια την πρώτη δεκαετία και κατά 20,9 τρισ. δολάρια ως το 2036. Ομοίως, η συνεχιζόμενη δημοσιονομική ώθηση και μια ραγδαίως αυξανόμενη στεγαστική αγορά έχει οδηγήσει σε σημαντική δημιουργία πιστώσεων στην Κίνα.

2. Η ζήτηση κοσμημάτων στην Κίνα και την Ινδία θα ανακάμψει το 2017.
Το γ’ τρίμηνο του 2016 η παγκόσμια ζήτηση για κοσμήματα υποχώρησε, σε ετήσια βάση, κατά 21%. Αυτό συνέβη, κυρίως, λόγω της μείωσης της ζήτησης από τις δύο μεγαλύτερες αγορές κοσμημάτων στον κόσμο: την Κίνα (-27%) και την Ινδία (-41%). Η ζήτηση για κοσμήματα στην Κίνα αναμένεται να βρεθεί σε χαμηλά επτά ετών και στην Ινδία σε χαμηλά 13 ετών. Το περιβάλλον στο οποίο καταγράφηκε αυτή η μείωση, ωστόσο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί: 1. απώλεια καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Κίνα, 2. περιορισμούς στην εισαγωγή χρυσού στην Κίνα για τον περιορισμό της φυγής κεφαλαίων, 3. μια αύξηση της φορολογία στις εισαγωγές χρυσού στην Ινδία, 4. κρίση ρευστότητας στην Ινδία, μετά την απόσυρση των μεγάλης ονομαστικής αξίας χαρτονομισμάτων. Ωστόσο, μετά την πρόσφατη διόρθωση στις τιμές του χρυσού, οι καταναλωτές σε Κίνα και Ινδία αναμένεται να αυξήσουν τις αγορές κοσμημάτων τους το 2017.

3. Οι κερδοσκοπικές εισροές στο επενδυτικό ταμείο SPDR Gold Trust έχουν «συνθηκολογήσει», γεγονός που υποδηλώνει ένα καλό σημείο εισόδου.
Το διάστημα πριν και αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συμμετοχές του SPDR Gold Trust αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. ουγγιές ή 12%, σε 31,6 εκατ. ουγγιές, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στον χρυσό υπό τον φόβο της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τότε, οι συμμετοχές του ταμείου έχουν υποχωρήσει κατά 4,1 εκατ. ουγγιές, σε 27,5 εκατ. ουγγιές, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 μηνών. Από επενδυτική σκοπιά, η σημερινή τιμή τω 1.150 δολαρίων ανά ουγγιά είναι ένα καλό σημείο εισόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης