Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Σαφές μήνυμα Draghi στη Σύνοδο Κορυφής - Προειδοποίησε τους ηγέτες για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων

tags :
Bloomberg: Σαφές μήνυμα Draghi στη Σύνοδο Κορυφής - Προειδοποίησε τους ηγέτες για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ενημέρωσε τους ηγέτες της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής 
Σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες για την έλλειψη μεταρρυθμίσεων έστειλε ο Mario Draghi κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως αναφέρεται, ο Mario Draghi προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι ο συνδυασμός της αύξησης των επιτοκίων παγκοσμίως και της εκρηκτικής πολιτικής θα μπορούσε να εκθέσει τις βασικές αδυναμίες της ευρωζώνης, αν και ζωγράφισε μια αισιόδοξη εικόνα για την ανάκαμψη της περιοχής.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, ο πρόεδρος της ΕΚΤ χαρακτήρισε τις ψηφοφορίες του επόμενου έτους, την επιβράδυνση στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αλλά και την έλλειψη συμμόρφωσης με τους κανόνες του προϋπολογισμού ως παράγοντες που θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν την κρίση του 2010.
Επισημαίνεται ότι ο Draghi ενημέρωσε τους ηγέτες της ΕΕ σχετικά με την οικονομία κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη (15/12/2016) και υποστήριξε ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να αυξήσουν το χρέος των χωρών που απέτυχαν να μειώσουν τα ελλείμματα τους.
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι συνθήκες στην περιοχή έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές του 2016, με μια άνοδο των επενδύσεων και της κατανάλωσης υποστηριζόμενη από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης