Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Viktor Orban, ο σημαιοφόρος των λαϊκιστών και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ

Bloomberg: Viktor Orban, ο σημαιοφόρος των λαϊκιστών και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ
Ο κ. Orban εκφράζει μία σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή πολιτική 
Με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια μιλά για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας το πρακτορείο Bloomberg, μέσω σχετικού του αφιερώματος…
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το αυτό-αποκαλούμενο «μαύρο πρόβατο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «σημαιοφόρος των λαϊκιστών», Viktor Orban, είναι ο άνθρωπος που εκφράζει τις πολιτικές του Donald Trump στον ευρωπαϊκό χώρο.
Ο κ. Orban εκφράζει μία σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση και την ευρωπαϊκή πολιτική, ενώ απορρίπτει ταυτόχρονα τη φιλελεύθερη δημοκρατία, μία ρητορική που δικαιώθηκε από τις νίκες του Donald Trump στις ΗΠΑ και την ψήφο του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Ουγγαρία, η κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματός του τον καθιστά το απόλυτο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το πρακτορείο, μακριά από τη ρητορική, τα πράγματα αλλάζουν…
Οι οικονομικές προοπτικές της Ουγγαρίας επισκιάζονται από την ευνοιοκρατία και την παρέμβαση που υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα, βλάπτουν την ανάπτυξη και διώχνουν μακριά τους επενδυτές, παρά το γεγονός ότι η χώρα αναβαίνει βαθμίδες στις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων.
Ενδεικτικά, παρά τους ισχυρισμούς του Ούγγρου πρωθυπουργού για ανάκαμψη, η χώρα κατατάσσεται ξεπέρνα στην κατάταξη της ανταγωνιστικότητας μόνο τη Μαδαγασκάρη και τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Δείκτη Ανταγωνιστικότητας (συμμετέχουν 138 χώρες) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, η δυνητική αύξηση του ΑΕΠ για τη χώρα δεν αναμένεται νε ξεπεράσει το 1,7% έως το 2030... 

Η Ουγγαρία στηρίζει Trump!



Ο κ. Orban


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης