Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η εκκένωση του Χαλεπιού συνεχίζεται κανονικά

tags :
Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Η εκκένωση του Χαλεπιού συνεχίζεται κανονικά
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άμαχοι που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή
Σε διάψευση των πρωινών δημοσιευμάτων ότι η εκκένωση του Χαλεπιού διεκόπη, προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.
"Οι επιχειρήσεις εκκένωσης (του Χαλεπιού) συνεχίζονται κανονικά", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Cavusoglu, ο οποίος πρόσθεσε ότι "μέχρι τη στιγμή που μιλάμε η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί".
Ο τούρκος υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άμαχοι που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί έξι μαζικές αποχωρήσεις πολιτών, με τον συνολικό αριθμό να ξεπερνάει τους 7.000.
Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα εντός της ημέρας είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η συριακή κυβέρνηση διέκοψε την εκκένωση του Χαλεπιού, κατηγορώντας τους αντάρτες ότι αθέτησαν τη συμφωνία για κατάπαυση πυρός.
Πλέον, οι πολίτες που εγκαταλείπουν το Χαλέπι, αναμένεται να μεταφερθούν στην πόλη Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 65 χλμ, και βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης