Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Η κυβέρνηση Assad διέκοψε την διαδικασία εκκένωσης των πολιτών από το Χαλέπι

Συρία: Η κυβέρνηση Assad διέκοψε την διαδικασία εκκένωσης των πολιτών από το Χαλέπι
Η πλευρά της συριακής κυβέρνησης κατηγορεί τους αντάρτες για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός
Σε έκτακτη διακοπή της διαδικασίας εκκένωσης του Χαλεπιού προχώρησε πριν από λίγη ώρα η κυβέρνηση της χώρας, καθώς κατηγορεί την πλευρά των ανταρτών ότι παραβίασαν ορισμένους όρους της κατάπαυσης πυρός που έχει οριστεί στην περιοχή.
Πλέον, η κατάσταση στη χώρα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς η πλευρά της Ρωσίας ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την πλευρά της αντιπολίτευσης προκειμένου να επιτευχθεί μία κατάπαυση πυρός κατά μήκος όλης της χώρας.
"Το επόμενο βήμα (μετά το Χαλέπι), θα είναι να επιτευχθεί μία συμφωνία για πλήρη παύση των εχθροπραξιών κατά μήκος όλης της Συρίας", τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Vladimir Putin, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ιαπωνία.
"Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τα μέλη της αντιπολίτευσης, με τη μεσολάβηση της Τουρκίας", πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.
Από την πλευρά της, η Άγκυρα δείχνει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της να αναλάβει ενεργό ρόλο στην εξεύρεση λύσης για τη Συρία και το Χαλέπι, όπως τόνισε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu.
Παράλληλα, όπως σημείωσε σήμερα (16/12) το πρωί στον λογαριασμό του στο twitter, μέχρι τη διακοπή της εκκένωσης του Χαλεπιού, περισσότεροι από 7.000 πολίτες είχαν εγκαταλείψει την πόλη, με τον ίδιο να τονίζει χαρακτηριστικά ότι "η προσπάθειάς μας συνεχίζεται".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης