Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέτρα μεταφοράς της εκκαθάρισης παραγώγων σε ευρώ από το Λονδίνο στην ευρωζώνη εξετάζει η Ε.Ε.

Μέτρα μεταφοράς της εκκαθάρισης παραγώγων σε ευρώ από το Λονδίνο στην ευρωζώνη εξετάζει η Ε.Ε.
Οι κανόνες που διέπουν την εκκαθάριση παραγώγων στην Ε.Ε. καθορίζονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό EMIR (European Market Infrastructure Regulation), ο οποίος αυτήν την περίοδο τελεί υπό αναθεώρηση
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τη λήψη νομικών μέτρων για τη μεταφορά των δραστηριοτήτων εκκαθάρισης συναλλαγών χρηματο-οικονομικών παραγώγων σε ευρώ από το Λονδίνο στην ευρωζώνη, όμως οι όποιες αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν μόνον μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, υπενθυμίζοντας ότι το Λονδίνο κυριαρχεί στην εκκαθάριση παραγώγων σε ευρώ, κυρίως μέσω του οίκου LCH.Clearnet του βρετανικού χρηματιστηρίου LSE.
Η ΕΚΤ έχει επιχειρήσει να ανατρέψει την κυριαρχία αυτή κατά το παρελθόν, χάνοντας την αντίστοιχη νομική μάχη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Τώρα, με το Brexit εν όψει, αναθερμαίνονται οι συζητήσεις για μεταφορά της εκκαθάρισης παραγωγών σε ευρώ - μια δραστηριότητα αξίας πολλών δισ. ευρώ - από το Λονδίνο σε μια πόλη της ευρωζώνης, όπως η Φρανκφούρτη.
Αυτό που φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η υιοθέτηση νομικών μέτρων, ούτως ώστε να επιβληθεί η άμεση μεταφορά αυτή με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε..
Επισημαίνεται, ότι οι κανόνες που διέπουν την εκκαθάριση παραγώγων στην Ε.Ε. καθορίζονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό EMIR (European Market Infrastructure Regulation), ο οποίος αυτήν την περίοδο τελεί υπό αναθεώρηση με στόχο «την απλοποίηση και βελτίωση των υφισταμένων κανόνων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης