Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαπραγματεύσεις μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του άρθρου 50 «βλέπει» η Βρετανία

Διαπραγματεύσεις μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του άρθρου 50 «βλέπει» η Βρετανία
Όπως δήλωσε ο κ. Davis, οι διαπραγματεύσεις ίσως εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο μετά την ενεργοποίηση του άρθρου, 24 μήνες δηλαδή 
Αν και το προηγούμενο διάστημα η βρετανική κυβέρνηση είχε καταστήσει σαφές πως επιθυμεί οι συνομιλίες για το Brexit να ολοκληρωθούν ακόμα και εντός 15 μηνών μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας), ο αρμόδιος υπουργός της χαλαρώνει πλέον τη στάση του επί του θέματος.
Όπως δήλωσε στο εγχώριο Κοινοβούλιο ο υπουργός Brexit, David Davis, οι διαπραγματεύσεις ίσως εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο που δίνεται μετά την ενεργοποίηση του άρθρου, 24 μήνες δηλαδή.
Επίσης, προανήγγειλε πως το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της βρετανικής κυβέρνησης, θα εκπονηθεί και στο σχέδιο για τις διαπραγματεύσεις και την μετά-Brexit εποχή.
Ο κ. Davis επανέλαβε την αξίωση του Ηνωμένου Βασιλείου για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε.
Να σημειωθεί πως το άρθρο θα ενεργοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με όσα έχει διαμηνύσει η Theresa May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης