Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιέσεις Obama στον Trump για να διατηρηθεί το «άνοιγμα» στην Κούβα

tags :
ΗΠΑ: Πιέσεις Obama στον Trump για να διατηρηθεί το «άνοιγμα» στην Κούβα
Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και του λαού της Κούβας αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Πιέσεις στον Donald Trump προκειμένου να διατηρήσει το «άνοιγμα» των ΗΠΑ στην Κούβα αναμένεται να ασκήσει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Obama θα επιχειρήσει να πείσει τον Trump να μην εκτροχιάσει την πρόσφατη εξομάλυνση της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κούβα, αναφέροντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα ζημιώσει τα αμερικανικά συμφέροντα και τον κουβανικό λαό.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση ελπίζει να πείσει την εισερχόμενη κυβέρνηση του Trump να διατηρήσει την πολιτική των συνομιλιών παρά την απειλή του Trump να αντιστρέψει το άνοιγμα με την κομμουνιστική κυβέρνηση στο νησί.
Η Κούβα έχει συμπεριληφθεί και θα συμπεριληφθεί στον κατάλογο θεμάτων τα οποία θα υποστηρίξει ο πρόεδρος Obama ότι είναι η σωστή προσέγγιση για τα αμερικανικά συμφέροντα» υποστήριξε ο B. Rhodes, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Obama κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους.
Σημειώνεται πως ο Trump έχει υποσχεθεί να θέσει τέλος στις σχέσεις του Obama με την Κούβα εκτός εάν η Κούβα συμφωνήσει σε «καλύτερους όρους», μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκτενέστερα πολιτικά δικαιώματα στο νησί.
 Η κυβέρνηση της Κούβας δεν έχει σχολιάσει καμία δήλωση του Trump έως τώρα.
«Αυτό που πιστεύουμε θα είναι ιδιαίτερα ζημιογόνο είναι κάθε προσπάθεια για να κλείσει το άνοιγμα» υποστήριξε ο Rhodes, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να καταστήσει τη συμφωνία «μη αναστρέψιμη».
Ο Rhodes είπε ότι μια αναστροφή θα ενισχύσει τους «σκληροπυρηνικούς» κουβανούς που αντιτίθενται στην εξομάλυνση των σχέσεων καθώς η Αβάνα βιώνει τη δική της πολιτική μετάβαση.
«Θέλετε πραγματικά να ακυρώσετε τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων Αμερικανών;
Θέλετε να πείτε σε επιχειρήσεις μιας ευρείας γκάμας υπηρεσιών όπως τις κύριες αερογραμμές μας ή την Google ή την General Electric (...) που κυνηγούν ευκαιρίες στην Κούβα ότι πρέπει να θέσουν τέρμα στις δραστηριότητες αυτές;» διερωτήθηκε ο Rhodes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης