Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να πουλήσει το μερίδιο που διαθέτει στη συμβουλευτική Wilsons σχεδιάζει η Deutsche Bank

tags :
Να πουλήσει το μερίδιο που διαθέτει στη συμβουλευτική Wilsons σχεδιάζει η Deutsche Bank
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης έχει προχωρήσει σε ένα μίνι… ξεπούλημα τους τελευταίους μήνες
Να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στη συμβουλευτική εταιρεία Wilsons σχεδιάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ανώνυμες πηγές στο «Australia Financial Review».
Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το συνολικό ποσό του deal.
Το 20% που κατέχει ο γερμανικός κολοσσός θα μοιραστεί στους εργαζόμενους της Wilsons και στην νεοζηλανδέζικη Craigs Investment Partners.
Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας και η Craigs θα κατέχουν από 50% της Wilsons.
Ωστόσο, η Deutsche δεν προτίθεται να πουλήσει το 49,9% που κατέχει στην Craigs.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης έχει προχωρήσει σε ένα μίνι… ξεπούλημα τους τελευταίους μήνες, μετά την επιβολή του (διαπραγματεύσιμου) προστίμου ύψους 14 δισ. δολαρίων από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ενδεικτικά, ανακοίνωσε την πώληση (στην PICC Property and Casualty) του 20% που διαθέτει στην κινεζική Hua Xia, εγκαταλείποντας έτσι από τη τράπεζα που είχε επενδύσει από το 2006.
Αν και η γερμανική τράπεζα είχε προαναγγείλει πέρυσι έσοδα ύψους 3,2 με 3,7 δισ. ευρώ από την πώληση, πλέον, λόγω της μεταβολής στην ισοτιμία γουάν/ευρώ, το deal δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,5 δισ,
Σημειώνεται πως η Deutsche είχε υπολογίσει στα 2,8 δισ. το μερίδιό της στη Hua Xia στις 30/9 του τρέχοντος έτους.
Επίσης, αναζητεί αγοραστή για τη θυγατρική της τράπεζα στην Πολωνία, στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από στοιχεία ενεργητικού που δεν σχετίζονται με τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, αλλά και να απελευθερώσει εποπτικά κεφάλαια για την ικανοποίηση αυστηρότερων εποπτικών κανόνων.
Η πωλούμενη Deutsche Bank Polska διαθέτει ενεργητικό 8,8 δισ. ευρώ και αποτελεί την ενδέκατη μεγαλύτερη τράπεζα της Πολωνίας με βάση το μέγεθος του ισολογισμού της.
Τέλος, αμέσως μετά την επιβολή του προστίμου, στις 28/9, η τράπεζα της Ευρώπης πούλησε τη βρετανική Abbey Life Assurance, με το τίμημα ανέρχεται στα 935 εκατ. στερλίνες.
Η Abbey Life, η οποία ήταν υπό τη διαχείριση της Deutsche Αsset Μanagement, εξαγοράστηκε από την Phoenix Group, η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση ασφαλιστικών ταμείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης