Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ο Obama να αποκαλύψει τον κρυφό πλούτο του Putin ως αντίποινα για το hacking στις εκλογές

Bloomberg: Ο Obama να αποκαλύψει τον κρυφό πλούτο του Putin ως αντίποινα για το hacking στις εκλογές
«Όταν τα "Panama Papers" κυκλοφόρησαν, εμπλέκοντας τη ρωσική ολιγαρχία σε offshore λογαριασμούς, υπήρξε μικρό ενδιαφέρον στο εσωτερικό της Ρωσίας»
Μία βαρύγδουπη «πρόταση» παραθέτει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή τον πρόσφατο σάλο με το χακάρισμα (hacking) ή μη από τους Ρώσους στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αφού ο αρθρογράφος του γνωστού πρακτορείου σχολιάσει πως όλες οι ενδείξεις και οι παραδοχές αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή των Ρώσων hackers με τις διαρροές (των Wikileaks), αναρωτιέται για το ποια μπορεί να είναι η αντίδραση της Ουάσιγκτον…
«Οι επιλογές του Barack Obama είναι περιορισμένες.
Κυρώσεις ή συγκαλυμμένη δράση;
Ο Trump θα μπορούσε να τα αναιρέσει μέσα σε λιγότερο από έξι εβδομάδες.
Ένα πράγμα όμως μπορεί να κάνει ο Obama το οποίο δεν θα αναιρεθεί: Να αποκαλύψει», σχολιάζει το πρακτορείο, για να εξηγήσει πως η (τωρινή) αμερικανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας πρέπει να αποκαλύψουν τον κρυφό πλούτο του Vladimir Putin.
Αυτό είναι βέβαια ένα θέμα που έχει «πέσει» κι άλλες φορές στο τραπέζι, μέσα από αναφορές για τις επιχειρήσεις τους, τα σπίτια, τα σκάφη και τους μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρώσου Προέδρου.
Στη συνέχεια το άρθρο υπενθυμίζει και τις offshore του κ. Putin, οι οποίες αναιρούν τους ισχυρισμούς Ρώσων αξιωματούχων πως «οι απολαβές του είναι μόνο 110.000 δολάρια το χρόνο».
«Για τις κανονικές χώρες, τέτοιου είδους ειδήσεις για τον εθνικό ηγέτη θα ήταν πολιτικό "δηλητήριο".
Αλλά για τον Putin δεν είναι.
Όταν τα "Panama Papers" κυκλοφόρησαν φέτος, εμπλέκοντας τη ρωσική ολιγαρχία σε offshore λογαριασμούς, υπήρξε μικρό ενδιαφέρον στο εσωτερικό της Ρωσίας.
Οι περισσότεροι Ρώσοι ξέρουν πως οι ηγέτες τους είναι διεφθαρμένοι», σχολιάζει ο αρθρογράφος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης