Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Αισιόδοξα τα funds για την πορεία των αγορών το 2017 – «Τρέμουν» μία διάλυση της ΕΕ

BofA: Αισιόδοξα τα funds για την πορεία των αγορών το 2017 – «Τρέμουν» μία διάλυση της ΕΕ
Πάνω από το 40% απαντά πως οι τρεις αμερικανικοί δείκτες θα αυξήσουν κι άλλο την αξία τους
Αισιόδοξοι για την πορεία των αγορών τους αμέσως επόμενους 12 μήνες παραμένουν οι διαχειριστές διαφόρων funds, σύμφωνα με την μηναία έρευνα της Bank of America.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στα παρακάτω διαγράμματα, στην έρευνα του Δεκεμβρίου 2016 διαπιστώνεται πως οι επενδυτές είναι ακόμα πιο bull για το μέλλον της Wall Street και από τον Νοέμβριο, οπότε και αντιστράφηκε το όλο «καταθλιπτικό» σκηνικό ως απόρροια της εκλογής του Donald Trump.
Πάνω από το 40% απαντά πως οι τρεις αμερικανικοί δείκτες θα αυξήσουν κι άλλο την αξία τους, την ίδια στιγμή που οι εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αγγίζουν υψηλό 5ετίας 13ετίας αντίστοιχα!
Επίσης, το 56% (υψηλό 6ετίας) των fund managers προβλέπει και αύξηση των κερδών (για τις αγορές) σε παγκόσμιο επίπεδο τους αμέσως επόμενους μήνες, ενώ μόλις το 6% «πιστεύει» ακόμα σε μείωση των αποδόσεων στα ομόλογα για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ένα εξίσου σημαντικό συμπέρασμα της έρευνας είναι το ότι οι επενδυτές θεωρούν ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία το long αμερικανικό δολάριο.
Τέλος, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αναφέρει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το επόμενο έτος είναι μία ενδεχόμενη αποσύνθεση της Ε.Ε. αλλά και μία τραπεζική κρίση εντός του μπλοκ.
Αναλυτικότερα, τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας:




















www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης