Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Πρόστιμο 166 εκατ. ευρώ σε Sony, Panasonic και Sanyo για σύσταση καρτέλ μπαταριών

Κομισιόν: Πρόστιμο 166 εκατ. ευρώ σε Sony, Panasonic και Sanyo για σύσταση καρτέλ μπαταριών
Στο καρτέλ μπαταριών συμμετείχε και η Samsung SDI, όμως απέφυγε το πρόστιμο επειδή ήταν αυτή που αποκάλυψε την συνεννοημένη ευθυγράμμιση των τιμών των 4 εταιρειών
Την επιβολή προστίμων 166 εκατ. ευρώ εναντίον των Sony, Panasonic και Sanyo ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατηγορώντας τις τρεις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για τη σύσταση καρτέλ και τον έλεγχο των τιμών στη αγορά μπαταριών φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.
Στο καρτέλ μπαταριών συμμετείχε και η Samsung SDI, όμως απέφυγε το πρόστιμο επειδή ήταν αυτή που αποκάλυψε την συνεννοημένη ευθυγράμμιση των τιμών των τεσσάρων εταιρειών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαίας επιτρόπου Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, η συμπαιγνία μεταξύ των τεσσάρων εταιρειών «επηρέασε τις τιμές πολλών προϊόντων που πωλήθηκαν σε Ευρωπαίους καταναλωτές».
Η σχετική έρευνα της Κομισιόν ανακάλυψε, ότι οι τέσσερις εταιρείες πραγματοποιούσαν συναντήσεις - συχνά στην Ασία - για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, σχεδιάζοντας τρόπους να αποφύγουν τον σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ τους στην αγορά επαναφορτιζόμενων μπαταριών ιόντων λιθίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης