Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι Δημοκρατικοί διαρρέουν τις γελοίες πληροφορίες για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές

Trump: Οι Δημοκρατικοί διαρρέουν τις γελοίες πληροφορίες για ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές
Οι υπηρεσίες Πληροφοριών κάνουν λάθος, δεν υπήρξε κυβερνοπειρατεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος
Απάντηση στους ισχυρισμούς πως η Ρωσία παρενέβη στην προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ υπέρ του έδωσε ο Donald Trump.
Όπως είπε σε συνέντευξη του στο κανάλι FOX News πρόκειται για γελοίες πληροφορίες και αναφορές για τις οποίες ευθύνονται οι Δημοκρατικοί, επειδή υπέστησαν μία από τις πιο σημαντικές ήττες στην ιστορία τους».
ίδια είναι και η επίσημη θέση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος παρά το γεγονός ότι δύο γερουσιαστές του, συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο υποστηρίζουν την ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.
Την αποκάλυψη έκανε η Washington Post, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία του Putin παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προκειμένου να εκλεγεί ο δισεκατομμυριούχος με τον οποίο φαίνεται να διατηρεί άριστες σχέσεις.
Στο μεταξύ η μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ απέρριψε τα συμπεράσματα της CIA σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές, εκτιμώντας ότι οι αναλύσεις αυτές είναι προϊόν «όσων έλεγαν ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ, Sandam Hussein διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής».
«Οι υπηρεσίες Πληροφοριών κάνουν λάθος.
Δεν υπήρξε κυβερνοπειρατεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος» υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στο CNN.
Οι New York Times υποστηρίζουν ότι Ρώσοι κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν όχι μόνο στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό, όμως δεν δημοσίευσαν τα ευρήματα από αυτόν τον στόχο.
Ο Chack Summer, μελλοντικός πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ζήτησε χθες να διεξαχθεί δικομματική έρευνα από το Κογκρέσο για τις αποκαλύψεις αυτές.
«Το ότι μια χώρα μπόρεσε να παρέμβει στις εκλογές μας θα έπρεπε να έχει ενοχλήσει βαθιά και τα δύο πολιτικά κόμματα», εκτίμησε.
Τα συμπεράσματα της CIA δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής, λίγη ώρα αφού ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Obama ζήτησε να γίνει εξονυχιστική έρευνα για τις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης