Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας το bitcoin έναντι του δολαρίου, λόγω Ινδίας

Στα υψηλότερα επίπεδα τριετίας το bitcoin έναντι του δολαρίου, λόγω Ινδίας
Το bitcoin βρέθηκε στα 774 δολάρια στο ανταλλακτήριο itBit της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 1% σε ημερήσια βάση και 9% σε μηνιαία
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2014, βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου η τιμή του ψηφιακού κρυπτονομίσματος bitcoin έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Reuters.
Ειδικότερα, το bitcoin βρέθηκε στα 774 δολάρια στο ανταλλακτήριο itBit της Νέας Υόρκης, καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 1% σε ημερήσια βάση και 9% σε μηνιαία.
Το ψηφιακό νόμισμα έχει ενισχυθεί πολύ, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Ινδία από την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπίων και να τα αποσύρει από την κυκλοφορία.
Το Reuters σημειώνει πως το bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 80% αυτό το έτος, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ την άνοδο 35% του 2015 σε σύγκριση με το 2014.
Πάντως, η τιμή του κρυπτονομίσματος είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη, αφότου του 2013 ξεπέρασε τα 1.100 δολάρια, υποχώρησε περίπου στα 150 δολάρια στις αρχές του 2015.
Από τότε έχει σταθεροποιηθεί, παραμένοντας πάνω από τα 500 δολάρια τους τελευταίους έξι μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης