Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία εξαγοράς του βρετανικού δικτύου Sky έναντι 21,2 δισ. ευρώ από την 21st Century Fox

Συμφωνία εξαγοράς του βρετανικού δικτύου Sky έναντι 21,2 δισ. ευρώ από την 21st Century Fox
Η δημοσιοποίηση της προσφοράς εξαγοράς προκάλεσε «άλμα» 30% στην τιμή της μετοχής του Sky, που ανήλθε σε 10,26 στερλίνες
Την εξαγορά του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 η αμερικανική 21st Century Fox του Rupert Murdoch, σε μια συμφωνία που αποτιμά τη βρετανική εταιρεία σε 18 δισ. στερλίνες (περίπου 21,2 δισ. ευρώ).
Η συμφωνία έρχεται πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη απόπειρα εξαγοράς του Sky από την 21st Century Fox προ πενταετίας, που τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω του ξεσπάσματος του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2011 στη Βρετανία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Sky προς τις βρετανικές χρηματιστηριακές αρχές, οι ανεξάρτητοι διευθυντές αμφοτέρων των εταιρειών ήλθαν σε συμφωνία για την εξαγορά του βρετανικού δικτύου έναντι 10,75 στερλίνων ανά μετοχή του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι διοικήσεις των δύο εταιρειών θα προτείνουν τη συγκεκριμένη συμφωνία στους μετόχους του Sky προς έγκριση, υπό την αίρεση ότι οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν και στους λοιπούς όρους της εξαγοράς που παραμένουν υπό διαπραγμάτευση.
Η προσφορά της 21st Century Fox για την εξαγορά του Sky συνιστά premium 40% επί της τιμής κλεισίματος της μετοχής του Sky στις 6 Δεκεμβρίου 2016, που ήταν η τελευταία ημέρα πριν τη λήψη της προσφοράς εξαγοράς.
Η δημοσιοποίηση της προσφοράς εξαγοράς προκάλεσε «άλμα» 30% στην τιμή της μετοχής του Sky, που ανήλθε σε 10,26 στερλίνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης