Τελευταία Νέα
Διεθνή

WiWo: Τράπεζες από την Κίνα σχεδιάζουν να εξαγοράσουν άνω του 10% των μετοχών της Deutsche Bank

WiWo: Τράπεζες από την Κίνα σχεδιάζουν να εξαγοράσουν άνω του 10% των μετοχών της Deutsche Bank
Μία αγορά μεριδίου, ειδικά αν πρόκειται για άνω του 10%, θα είναι μία θετική εξέλιξη για την μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης
Την αγορά μεριδίου άνω του 10% της Deutsche Bank επιθυμούν διάφορα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού WirtschaftsWoche που αναμεταδίδει η Handelsblatt.
Ο γερμανικός κολοσσός βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τη χαμηλή κερδοφορία και τη μη επαρκή κεφαλαιακή ρευστότητα (με βάση και τα πρόσφατα stress tests), αλλά και με το υπέρογκο (διαπραγματεύσιμο) πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, εξαιτίας του σκανδάλου των τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων.
Σημειώνεται πως η τράπεζα σκοπεύει σε deal με την Ουάσινγκτον έως και τον Μάρτιο του 2017.
Τα παραπάνω έχουν «ανοίξει την όρεξη» στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν ως επενδυτική ευκαιρία την απόκτηση της σαφώς φθηνότερης μετοχής.
Μία αγορά μεριδίου, ειδικά αν πρόκειται για άνω του 10%, θα είναι μία θετική εξέλιξη για την μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης, καθώς θα συμβάλει στην ενίσχυσή των κεφαλαίων της.
Το περιοδικό επισημαίνει πως η Deutsche Bank και Bank of China, μία από τις τράπεζες που ενδιαφέρονται για απόκτηση μεριδίου, δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμά του.
Να σημειωθεί πως η μετοχή, η οποία έχει ανακάμψει από τα ιστορικά χαμηλά κάτω των 10 ευρώ, διαπραγματεύεται στα περίπου 17,5 ευρώ.
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η βασιλική οικογένεια Al-Thani του Κατάρ που κατέχει ήδη το 10% της Deutsche, σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιό της, κάτι που είναι γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το σχετικό δημοσίευμα της Handelsblatt:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης