Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Οι επενδυτές να προτιμήσουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, να αποφύγουν τον τεχνολογικό

Credit Suisse: Οι επενδυτές να προτιμήσουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, να αποφύγουν τον τεχνολογικό
Η κα Calvasina βασίζει τις εκτιμήσεις της στο ότι οι πολιτικές του Donald Trump θα αποδειχθούν ευεργετικές για τις τράπεζες 
Περαιτέρω ράλι στις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου για το 2017 προβλέπει η αναλύτρια της Credit Suisse, Lori Calvasina, μέσω σημειώματός της προς τους πελάτες της τράπεζας.
Η κα Calvasina βασίζει τις εκτιμήσεις της στο ότι οι πολιτικές του Donald Trump, ο οποίος θέλει να χαλαρώσει το ρυθμιστικό έλεγχο για τις τράπεζες και να τους δώσει την ευκαιρία να λάβουν υψηλότερο ρίσκο (μέσω της κατάργησης του νόμου «Dodd-Frank»), θα αποδειχθούν ευεργετικές για τον κλάδο.
Ειδικότερα, αναμένει υψηλοτέρα επιτόκια (λόγω και της Federal Reserve), πιο χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο, καλύτερα κέρδη, λογικές αποτιμήσεις (στις μετοχές) και καλύτερη ροή κεφαλαίων για τον κλάδο το επόμενο έτος.
Όπως αναφέρει μάλιστα, η σύσταση «overweight» ισχύει για όλους τους τομείς του χρηματοπιστωτικού κλάδου, δίνοντας έμφαση στις ασφαλιστικές και στα μη τραπεζικά προϊόντα.
Να σημειωθεί πως αναλύτρια σύστησε στους επενδυτές να μείνουν μακριά από τον τεχνολογικό κλάδο, λόγω και της υπερτίμησης των μετοχών.
Νωρίτερα, ο ιδρυτής της Fundstrat Global Advisors και γνωστός οικονομικός αναλυτής, Thomas Lee, σε αντίθετο κλίμα, υποστήριζε πως η τεχνολογία είναι ο πιο «εύκολος» κλάδος για αγοραπωλησία μετοχών για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια.
Ο κ. Lee τόνισε πως αν και οι μετοχές του κλάδου έχουν κερδίσει (κατά μέσο όρο) μόλις 1% το γ' 3μηνο του 2016, η ιστορία των αγορών «διδάσκει» πως θα κερδίσουν περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Όταν μιλάμε για "πληθωρισμό" στους μισθούς (σσ όπως συμβαίνει τώρα, συνεχόμενη αύξηση του ωρομισθίου στις Η.Π.Α.), πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στο 1950.
Στη δεκαετία του '50 οι επιχειρηματίες επένδυσαν πολλά λεφτά στην τεχνολογία (σσ για να μειώσουν το κόστος του εργατικού δυναμικού) για να αντιμετωπίσουν τον "πληθωρισμό" στους μισθούς.
Άρα, θα έχουν επανάληψη της ίδιας ιστορίας και γι' αυτό η τεχνολογία θα ανακάμψει», εξήγησε.
Επίσης, ο αναλυτής στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες, κλάδους οι οποίοι θα ευνοηθούν από τις επικείμενες πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Ωστόσο, προειδοποίησε για το «ύπουλο» πρώτο μισό του 2017 για τις αγορές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης