Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Εντός Δεκεμβρίου η Ε.Ε. θα επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για έξι μήνες

Handelsblatt: Εντός Δεκεμβρίου η Ε.Ε. θα επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για έξι μήνες
Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα-μέλος που εκφράζει τις επιφυλάξεις της
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για επιπλέον έξι μήνες πριν το τέλος του 2016, δήλωσαν διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. στη γερμανική, εφημερίδα Handelsblatt.
Η Ιταλία είναι η μόνη χώρα-μέλος που εκφράζει τις επιφυλάξεις της, σχετικά με την επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σημείωσε η ίδια πηγή, ωστόσο, όπως μεταδίδει η Handelsblatt, η Ρώμη δεν αναμένεται να ασκήσει βέτο.
Σύμφωνα με τις πηγές, η ομόφωνη έγκριση της επέκτασης των κυρώσεων είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη.
Η απόφαση αναμένεται να έρθει σε γραπτή μορφή, χωρίς να πολυσυζητηθεί, μετά τη Σύνοδο της Ε.Ε. την επόμενη Πέμπτη, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.
Υπενθυμίζεται πως η Ε.Ε. επέβαλλε κυρώσεις κατά της Μόσχας, λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία και στήριξε τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.
Πάντως, σύμφωνα με τη Handelsblatt, η επιχειρηματική κοινότητα της Γερμανίας επιθυμεί διακαώς να δει χαλάρωση των κυρώσεων.
Ο Klaus Schäfer, πρόεδρος της Επιτροπής για τις Οικονομικές Σχέσεις στην Ανατολική Ευρώπη, δήλωσε πως οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν πρέπει να γίνουν ρουτίνα.
«Έπειτα από 2,5 χρόνια οικονομικών κυρώσεων, το ερώτημα που τίθεται είναι αν έχουν ή δεν έχουν εκπληρώσει τον πολιτικό σκοπό τους και αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν εναλλακτικές προσεγγίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Handelsblatt.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης