Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση 1% της στερλίνας έναντι του ευρώ λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ

Ενίσχυση 1% της στερλίνας έναντι του ευρώ λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ
Έναντι του ισχυρού δολαρίου ΗΠΑ, η στερλίνα κατέγραψε συναλλαγματικές απώλειες 0,5%, για να διακυμανθεί μεταξύ 1,25492 και 1,27053 λιρών
Ενίσχυση 1% κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 η ισοτιμία της βρετανικής στερλίνας έναντι του ευρώ, καθώς η ανακοίνωση της παράτασης έως το τέλος του 2017 του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ με ταυτόχρονη μείωση της μηνιαίας αξίας του σε 60 (από 80) δισ. ευρώ από τον ερχόμενο Απρίλιο, προκάλεσε την εξασθένηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Οι περισσότεροι επενδυτές και οικονομικοί αναλυτές ανέμεναν την παράταση του προγράμματος για έξι - και όχι για εννέα - μήνες, όμως έστω και με τη μειωμένη μηνιαία αξία του, περισσότερο χρήμα θα εισρεύσει στην ευρωζώνη προς τόνωση της ανάπτυξής της.
Οι αποφάσεις της ΕΚΤ σημαίνουν παράλληλα, ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν θα σταματήσει πριν το μέσον του 2018 - τουλάχιστον - καθώς αυτό θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά και όχι να λήξει ξαφνικά σε μια δεδομένη ημερομηνία.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων της ΕΚΤ, το ευρώ ενισχύθηκε έναντι της στερλίνας μέχρι τις 0,85737 λίρες, όμως τελικά οι επενδυτές αποτίμησαν αρνητικά την εξέλιξη, οδηγώντας το βρετανικό νόμισμα σε ενίσχυση μέχρι τις 0,84280 λίρες.
Έναντι του ισχυρού δολαρίου ΗΠΑ, η στερλίνα κατέγραψε συναλλαγματικές απώλειες 0,5%, για να διακυμανθεί μεταξύ 1,25492 και 1,27053 λιρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης