Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Οι Έλληνες απεργούν κατά της λιτότητας πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού και την β' αξιολόγηση

Reuters: Οι Έλληνες απεργούν κατά της λιτότητας πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού και την β' αξιολόγηση
Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 7.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διαδήλωσαν κατά των μέτρων λιτότητας 
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα με φόντο τις νέες απαιτήσεις των δανειστών αλλά και ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού αναφέρεται με δημοσίευμα του το Reuters.
«Οι Έλληνες κατέβηκαν σε απεργία την Πέμπτη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις προγραμματισμένες εργασιακές μεταρρυθμίσεις και τις οδυνηρές περικοπές λιτότητας που απαιτούνται από την ΕΕ και το ΔΝΤ ως μέρος της κρίσιμης αξιολόγησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 7.000 εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας πανό που έγραφαν «Δεν θα συμβιβαστούμε» και «Θέλουμε δουλειές».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας ελπίζει ότι μια συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους, ούτως ώστε τα ελληνικά ομόλογα να μπορούν να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ τον Μάρτιο του 2017.
«Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές το επόμενο έτος, για πρώτη φορά από το 2014, και τελικά να μειώσει την εξάρτησή της από δάνεια διάσωσης.
Η Αθήνα έχει απορρίψει τις απαιτήσεις των πιστωτών για περισσότερα μέτρα λιτότητας μετά το 2018» επισημαίνεται επίσης. Όσον αφορά στην απόφαση του Eurogroup για βραχυπρόθεσμα μέτρα απομείωσης του ελληνικού χρέους, το Reuters υποστηρίζει ότι «η είδηση δεν ενθουσίασε τους Έλληνες που έχουν χτυπηθεί από τη λιτότητα και έχουν χάσει σχεδόν το ένα τρίτο του εισοδήματός τους, από την έναρξη της κρίσης το 2009.
Χιλιάδες έχουν χάσει τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής ύφεσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης