Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Draghi χαρακτηρίζει κυβέρνηση - «Ριζοσπαστικά νέα η προεδρία Trump»

Για πρώτη φορά στα χρονικά ο Draghi χαρακτηρίζει κυβέρνηση - «Ριζοσπαστικά νέα η προεδρία Trump»
Το Brexit και η νέα διοίκηση στις ΗΠΑ θα έχουν αποτελέσματα, που, εκ φύσεως, θα εξελιχθούν πλήρως σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, σύμφωνα με τον Draghi 
Για πρώτη φορά στο χρονικά ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προχώρησε σε χαρακτηρισμό μιας εκλεγμένης κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Draghi, «η προεδρία Trump είναι ριζοσπαστικά νέα» και, ως εκ τούτου, καθίσταται δύσκολο να αποτιμηθούν τα αποτελέσματά της για την Ευρώπη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Mario Draghi, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως είναι δύσκολο να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος της πολιτικής αβεβαιότητας σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Και τα τρία γεγονότα αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά τον κόσμο, είπε.
Και στις τρεις περιπτώσεις, οι αγορές αποδείχτηκαν πολύ πιο ανθεκτικές από ό,τι αναμενόταν να είναι, προσέθεσε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως οι αγορές είναι πιο ανθεκτικές. Αυτή η ανθεκτικότητα έχει πολλές αιτίες, μία εκ των οποίων είναι η καλή δουλειά που έχουν επιτελέσει οι ρυθμιστές τα τελευταία επτά με οκτώ χρόνια για να τις ενδυναμώσουν», σημείωσε ο Mario Draghi.
Ωστόσο, τόνισε, ιδίως το Brexit και η νέα διοίκηση στις ΗΠΑ θα έχουν αποτελέσματα, που, εκ φύσεως, θα εξελιχθούν πλήρως σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Θα δούμε τις συνέπειες, λοιπό, σε μεσο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ.
Η νίκη Trump, το Brexit και το δημοψήφισμα στην Ιταλία θα επηρεάσουν τις αγορές, υποστήριξε, σημειώνοντας πως είναι πολύ δύσκολο να αποτιμηθούν οι συνέπειες σήμερα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η προεδρία Trump [είναι] ριζοσπαστικά νέα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης