Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Κινείται νομικά εναντίον 7 χωρών, λόγω Volkswagen

Κομισιόν: Κινείται νομικά εναντίον 7 χωρών, λόγω Volkswagen
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εν λόγω χώρες απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ευρωπαϊκούς νόμους
Νομικές διαδικασίες εναντίον επτά χωρών ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (8/12) ότι ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εναντίον επτά χωρών, επειδή δεν κατάφεραν να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς νόμους και να επιβάλουν κυρώσεις στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, αναφορικά με το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων.
Συγκεκριμένα, οι Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία και Λουξεμβούργο δεν επέβαλαν στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ποινές ανάλογες με εκείνες που της επιβλήθηκαν στις ΗΠΑ, μέσω των οποίων η Volkswagen υποχρεώθηκε να αποζημιώσει την αμερικανική κυβέρνηση κατά 15 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, ακόμα τρεις χώρες, και συγκεκριμένα οι Τσεχία, Λιθουανία και Ελλάδα, ελέγχονται από την Κομισιόν, καθώς δεν περιλαμβάνουν καν στις εθνικές τους νομοθεσίες την πιθανότητα επιβολής προστίμων στις αυτοκινητοβιομηχανίες σε περίπτωση παραβιάσεων.
Να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω χώρες έχουν προθεσμία δύο μηνών να συμμορφωθούν με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ εφόσον κάτι τέτοιο δεν υλοποιηθεί, η Κομισιόν ενδέχεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης