Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία ενθαρρύνει το Ηνωμένο Βασίλειο να μοιράζεται τα σχέδιά του για το Brexit και με χώρες εκτός Ε.Ε.

Η Ινδία ενθαρρύνει το Ηνωμένο Βασίλειο να μοιράζεται τα σχέδιά του για το Brexit και με χώρες εκτός Ε.Ε.
Οι σχέσεις Ινδίας - Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, ανεξαρτήτως Brexit 
Απηχώντας τις απόψεις και της Ιαπωνίας, η Ινδία κάλεσε την Βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, να επικοινωνεί περισσότερο τα σχέδιά της για το Brexit στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Dinesh Patnaik, Ινδός διπλωμάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε το αίτημα αυτό, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, υποστηρίζοντας πως η συνεργασία είναι απαραίτητη, δεδομένου του αριθμού των ινδικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τη βρετανική οικονομία.
«Οι ινδικές επιχειρήσεις εδώ θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που η Βρετανία θα αντιμετωπίσει με το Brexit, ως εκ τούτου δε μπορείς απλώς να διαπραγματεύεσαι την έξοδο με την Ε.Ε., χωρίς να εμπιστεύεσαι τις άλλες επιχειρήσεις», είπε ο Patnaik.
«Δε μπορείς να τις βλέπεις σαν ξένες επιχειρήσεις και όχι ως βρετανικές επιχειρήσεις», προσέθεσε.
Ινδικών συμφερόντων επιχειρήσεις, με ουραγό την Tata Group, απασχολούν περί τις 110.000 εργαζομένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με στοιχεία της Grant Thornton.
Η May επισκέφτηκε την Ινδία τον Νοέμβριο, σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών στη μετα-Brexit εποχή.
Ο Ιάπωνας πρέσβης στο Λονδίνο, Koji Tsuruka, δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο, πως το Ηνωμένο Βασίλειο οφείλει να έχει συχνές συναντήσεις με άλλες χώρες για να συζητά τη στρατηγική του για την έξοδο από την Ε.Ε..
Όπως είπε και ο Patnaik, «μια συνεργατική προσέγγιση προϋποθέτει πως όσοι έχουν βάση το Ηνωμένο βασίλειο και εργάζονται στη χώρα δουλεύουν μαζί για να διασφαλίσουν την καλύτερη συμφωνία για το Brexit».
«Η ελεύθερη ροή των πληροφοριών, η γνώση του τι συμβαίνει, που πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές που φαίνεται ότι θα παρουσιαστούν - όλα αυτά είναι σημαντικά πράγματα», επισήμανε ο Ινδός διπλωμάτης.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ινδικές επιχειρήσεις θα υποστούν ισχυρό πλήγμα, αν οι τράπεζες της χώρας με δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο χάσουν την εύκολη πρόσβαση στην Ε.Ε. ή αν η μεταναστευτική πολιτική μετριάσει την ικανότητα των ινδικών επιχειρήσεων στη Βρετανία να προσλαμβάνουν επιδέξια στελέχη από την Ε.Ε..
Ωστόσο, τόνισε πως η Ινδία ενδέχεται να επωφεληθεί από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., αν αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στα φρούτα και τα λαχανικά που αυτή τη στιγμή μπλοκάρονται λόγω των ευρωπαϊκών προτύπων.
«Συνολικά είμαι θετικός για την Ινδία στο ζήτημα του Brexit, αλλά, είτε με Brexit είτε χωρίς, οι σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο κινούνται βελτιούμενες τόσο σε πολιτικό, όσο σε οικονομικό επίπεδο και θα συνεχίσουν να κινούνται έτσι», υπογράμμισε ο Patnaik.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης