Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Ο χαμένος του ιταλικού δημοψηφίσματος, οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες

MarketWatch: Ο χαμένος του ιταλικού δημοψηφίσματος, οι μεγάλες ιταλικές τράπεζες
Αναλυτές εκτιμούν ότι βασικός κίνδυνος επί του παρόντος είναι οι ιταλικές τράπεζες
Κόκκινο έχει χτυπήσει το θερμόμετρο στο ιταλικό τραπεζικό κλάδο μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, που ουσιαστικά αποτέλεσμα μια ψήφου εναντίον του Matteo Renzi.
Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο δημοσίευμα του MarketWatch, πλέον ο φόβος που υπάρχει είναι ότι η παραίτηση του Renzi ανοίγει το δρόμο για πρόωρες εκλογές και ίσως για ένα ταρακούνημα τύπου Brexit ή νίκης του Trump που θα μπορούσε τελικά να βγάλει την Ιταλία από τη ζώνη του ευρώ.
Την ίδια στιγμή, όμως, το ενδεχόμενο μιας πολιτικής αστάθειας έχει προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi di Siena, που αναμενόταν να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.
«Ο κύριος κίνδυνος προς το παρόν είναι οι τράπεζες, και συγκεκριμένα η προσπάθεια της Monte dei Paschi di Siena για αύξηση κεφαλαίου κατά 5 δισ. ευρώ» αναφέρεται σε note ο Neil Wilson της Spreadex.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αρνητικό για τις ιταλικές τράπεζες» επισημαίνει η Deutsche Bank σε σχετικό note.
«Αναμένουμε ότι θα συνεχίσουν υποαποδίδουν σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, χρειάζεται μια συστημική λύση του ζητήματος του ιταλικού ζητήματος» υποστηρίζουν αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης