Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Ενισχύεται η δημοτικότητα της Merkel – Χωρίς αντίπαλο για την καγκελαρία

Deutsche Welle: Ενισχύεται η δημοτικότητα της Merkel – Χωρίς αντίπαλο για την καγκελαρία
Τα δύο τρίτα των Γερμανών επικροτούν την απόφαση της να μην προδικάζει μετεκλογικές συνεργασίες
Ενισχύεται και πάλι η δημοτικότητα της Angela Merkel, η οποία παρά την πρόσφατη δημοσκοπική της πτώσης, ανακάμπτει και μοιάζει να παίζει χωρίς αντίπαλο στη μάχη για την καγκελαρία ενόψει και των εκλογών το φθινόπωρο του 2017.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η απόφαση της καγκελαρίου να δώσει την εκλογική μάχη για την καγκελαρία χωρίς να προδικάζει πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών.
Βάσει νέας δημοσκόπησης του Ινστιτούτου Forsa, τα δυο τρίτα των Γερμανών επικροτούν το ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Merkel κατεβαίνουν αυτή τη φορά στον προεκλογικό αγώνα χωρίς να προδικάζουν πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, τη στιγμή που αντίθετη άποψη έχει το 30%.
Την ίδια ώρα ανοδικές τάσεις συνεχίζει να παρουσιάζει η δημοτικότητα της καγκελαρίου, η οποία είχε σημειώσει καθίζηση στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης το 2015 και όσο τα προσφυγικά κύματα συνέχιζαν να καταφθάνουν στη Γερμανία.
Στο υποθετικό ερώτημα περί άμεσης εκλογής καγκελαρίου, η Merkel λαμβάνει το 51%, μια ποσοστιαία μονάδα περισσότερη σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα ενώ ο δυνητικός της αντίπαλος, πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Sigmar Gabriel ακολουθεί με 36 μονάδες διαφορά, λαμβάνοντας μόλις 15%.
Η Merkel έχει μάλιστα την απόλυτη σχεδόν στήριξη των συντηρητικών ψηφοφόρων, αφού 9 στους 10 οπαδούς της CDU θα την ψήφιζαν.
Στον αντίποδα, μόλις το 38% των υποστηρικτών του SPD θα ψήφιζε τον πρόεδρο του κόμματος Gabriel, εφόσον ο καγκελάριος εκλέγονταν απευθείας από τους πολίτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν έχουν επιλέξει ακόμη τον υποψήφιο για την καγκελαρία στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά, τέλος, την πρόθεση ψήφου, δεν παρατηρούνται αξιοσημείωτες διακυμάνσεις σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) παραμένουν πρώτη δύναμη με 36% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 22%, η Αριστερά με 12%, οι Πράσινοι με 11% και οι Φιλελεύθεροι με 6%.
Πτωτική είναι η πορεία του εθνολαϊκιστικού AfD που υποχωρεί στο 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης