Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο ύψους 107 εκατ. δολ. καλείται να πληρώσει η Pfizer

tags :
Μ. Βρετανία: Πρόστιμο ύψους 107 εκατ. δολ. καλείται να πληρώσει η Pfizer
Λόγος του προστίμου αποτελούν οι υπερβολικά υψηλές τιμές που όρισε η εταιρία για φάρμακο κατά της επιληψίας
Πρόστιμο-μαμούθ ύψους 84,2 εκατ. στερλινών (106,7 εκατ. δολ.) καλείται να πληρώσει η Pfizer Inc, σύμφωνα με σημερινή (7/12) απόφαση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς χρέωσε στην Εθνικής Υπηρεσία Υγείας της χώρας υπερβολικά υψηλές τιμές σχετικά με φάρμακό της κατά της επιληψίας.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών, η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία "έσπασε" το δίκαιο του ανταγωνισμού εντός της χώρας, χρεώνοντας μη δίκαιες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, για κάψουλες φαινυτοϊνικού νατρίου, ένα είδος αντί-επιληπτικού φαρμάκου, που χορηγούνται σε περίπου 48.000 ασθενείς στη χώρα.
Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, η ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 5,2 εκατ. στερλινών (6,6 εκατ. δολ.) και στην εταιρία Flynn Pharma, καλώντας παράλληλα αμφότερες τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές τος.
Από την πλευρά της, η Pfizer τόνισε μέσω εκπροσώπου της, ότι αντέκρουσε τα ευρήματα των ρυθμιστικών αρχών, καθώς και ότι θα εξετάσει όλες τις πτυχές της εν λόγω απόφασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης