Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ε.Ε. ενέκρινε την εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft, υπό προϋποθέσεις

Η Ε.Ε. ενέκρινε την εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft, υπό προϋποθέσεις
«Η σημερινή απόφαση διασφαλίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια ελευθερία επιλογής μεταξύ των επαγγελματικών κοινωνικών δικτύων», υποστήριξε η Vestager
Την εξαγορά του LinkedIn από τη Microsoft ενέκρινε σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο αμερικανικός, τεχνολογικός κολοσσός τηρήσει τη δέσμευσή του να διατηρήσει στα τρέχοντα επίπεδα τον ανταγωνισμό της ευρωπαϊκής αγοράς.
Ειδικότερα, η Κομισιόν ανέφερε πως έδωσε το πράσινο φως για τη συγχώνευση, αφότου η Microsoft έδωσε μία σειρά από υποσχέσεις, συμπεριλαμβανομένης να επιτρέψει στους χρήστες των Windows να αφαιρούν την εφαρμογή του LinkedIn, εφόσον το επιθυμούν.
Η συμφωνία των δύο εταιρειών - που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο - ανέρχεται στα 26,2 δισ. δολάρια και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών και τη μεγαλύτερη για ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι όροι της συναλλαγής προβλέπουν ότι η Linkedln θα διατηρήσει τόσο την επωνυμία της, όσο και την ανεξαρτησία της.
«Η σημερινή απόφαση διασφαλίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν μια ελευθερία επιλογής μεταξύ των επαγγελματικών κοινωνικών δικτύων», υποστήριξε η Margrethe Vestager, αρμόδια επίτροπος, σχετικά με την έγκριση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης