Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η McDonald's δε θα πουλήσει όλες τις εγκαταστάσεις της στην Κίνα – Θα κρατήσει το 25%

CNBC: Η McDonald's δε θα πουλήσει όλες τις εγκαταστάσεις της στην Κίνα – Θα κρατήσει το 25%
Η αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κινεζική αγορά, ειδικά μετά από το διατροφικό σκάνδαλο το 2014
Η πασίγνωστη πολυεθνική McDonald's δε θα πουλήσει εν τέλει όλα τα καταστήματά της, όπως σκόπευε, στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο CNBC ανώνυμη πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα.
Πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται κοντά στην πώληση των καταστημάτων της στην ασιατική χώρα, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία επενδυτών της οποίας ηγούνται η Carlyle Group και η κινεζική Citic βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Υπενθυμίζεται πως η McDonald's αντιμετωπίζει δυσκολίες στην κινεζική αγορά, ειδικά μετά από το διατροφικό σκάνδαλο το 2014.
Η συμφωνία, η οποία θα «κλείδωνε» μέχρι τα ερχόμενα Χριστούγεννα, αφορούσε λοιπόν 2.400 καταστήματα της εταιρείας στην ασιατική χώρα, ενώ το συνολικό ποσό της πώλησης θα άγγιζε τα 3 δισ. δολάρια.
Ωστόσο, πλέον η γιγαντιαία πολυεθνική αναθεωρεί τους στόχους της, αποφασίζοντας να κρατήσει το 25% των καταστημάτων της στην Κίνα, καθώς «επιθυμεί την έκθεσή της» στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Ως αποτέλεσμα, το ποσό του deal αναμένεται να φτάσει το πολύ τα 2 δισ. δολάρια.
Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να κρατήσει και να μην πουλήσει τελικά τα καταστήματά της στη Νότια Κορέα, επισήμανε η ίδια πηγή.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της McDonald’s το γ’ 3μηνο 2016

Σχεδόν αμετάβλητα έμειναν σε ετήσια βάση τα καθαρά κέρδη της McDonald’s το γ’ 3μηνο του 2016, καθώς ανήλθαν στα 1,28 δισ. ή 1,5 δολ. ανά μετοχή, έναντι 1,31 δισ. ή 1,4 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.
Επίσης, τα έσοδα ανήλθαν στα 6,4 δισ. έναντι 6,6 δισ. το γ’ 3μηνο του 2015.
Ωστόσο, οι οικονομικές επιδόσεις της γνωστής αλυσίδας fast food ήταν ανώτερες των εκτιμήσεων, οι οποίες μιλούσαν για κέρδη στα 1,48 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 6,28 δισ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης