Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνδεση του Erdogan με το Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύουν οι διαρροές των Wikileaks

Σύνδεση του Erdogan με το Ισλαμικό Κράτος αποδεικνύουν οι διαρροές των Wikileaks
Επιβεβαιώνονται οι σχετικές καταγγελίες της Μόσχας το 2015…
Σε μία νέα αποκάλυψη – βόμβα προχώρησαν μέσω των διαρροών τους τα Wikileaks, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά την κυβέρνηση του Recep Tayyip Erdogan.
Τα δεκάδες χιλιάδες e-mails ανήκουν στον Berat Albayrak, τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας και γαμπρό του «σουλτάνου».
Όπως διαπιστώνεται, ο κ.Albayrak είχε επαφές με την εταιρεία που φέρεται να πραγματοποίησε τη διακίνηση πετρελαίου από το βόρεια Ιράκ, το οποίο ελεγχόταν τότε από το Ισλαμικό Κράτος, προς στην Τουρκία.
Η τιμή πώλησης υπολογιζόταν από ορισμένες έρευνες από 25 έως 45 δολάρια το βαρέλι.
Ειδικότερα, ο υπουργός φέρεται να λειτουργεί ως ανεπίσημος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πετρελαίου Powertrans, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να υλοποιεί εισαγωγές και εξαγωγές πετρελαίου από και προς το τούρκικο κράτος, σύμφωνα με την εγχώρια νομοθεσία.
Ως αποτέλεσμα, επιβεβαιώνονται οι σχετικές καταγγελίες της Μόσχας το 2015…
Η ρώσικη κυβέρνηση είχε γνωστοποίησει στις καταγγελίες της ενάντια στον Erdogan εικόνες από δορυφόρο με τους δρόμους που περνάει το λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους μαχητές του ISIS στην Τουρκία.
Μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος είχε υποσχεθεί πως θα παραιτηθεί αν οι καταγγελίες βγουν αληθινές.
Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν κάνει πράξη την υπόσχεσή του…

Το σχετικό δημοσίευμα:



O Erdogan διατάζει δολοφονίες αντιπάλων του εκτός Τουρκίας, αποκαλύπτει πρώην αξιωματούχος των ΗΠΑ

Η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας σχεδιάζει με εντολή του Recep Tayyip Erdogan δολοφονίες αντιπάλων του και εκτός των συνόρων της χώρας, αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες ο πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, Michael Rubin.
Ο κ.Rubin, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, ασχολείτο με έρευνες στις περιοχές της Μέσης Ανατολής.
Όπως υποστηρίζει, η Άγκυρα ήταν υπεύθυνη κατά το παρελθόν για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά Κούρδων στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Μάλιστα, εκτιμά πως πλέον η τουρκική μυστική υπηρεσία σχεδιάζει νέες δολοφονίες αντιπάλων του Erdogan στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.
«Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ διάσημη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά τώρα ο Πρόεδρος Erdogan εξάγει τον αυταρχισμό του κατά των πολιτικών του αντιπάλων και εκτός της χώρας του», σχολιάζει ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του think tank «American Enterprise Institute».
Το φαινόμενο αναμένεται να γίνει πιο έντονο μάλιστα στο άμεσο μέλλον, καθώς πλέον εκτός από τόση Κούρδους, η Άγκυρα θέλει να εξοντώσει και τους υποστηρικτές του Fethullah Gulen, του «υποκινητή» (κατά τον Erdogan) του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης