Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Λονδίνο επενδύει 905 εκατ. ευρώ σε μια 5ετία για προαγωγή της ποδηλασίας ως τρόπου μετακίνησης

Το Λονδίνο επενδύει 905 εκατ. ευρώ σε μια 5ετία για προαγωγή της ποδηλασίας ως τρόπου μετακίνησης
Φιλόδοξος στόχος του Λονδίνου μέσω της προαγωγής της ποδηλασίας είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών του, της ποιότητας του αέρα και της κίνησης στους δρόμους
Οι τοπικές αρχές αυτοδιοίκησης του Λονδίνου σοβαρολογούν όταν υποστηρίζουν την προαγωγή της ποδηλασίας ως τρόπου μετακίνησης στη βρετανική πρωτεύουσα, όπως αποδεικνύει η πρόθεσή τους για πραγματοποίηση γιγαντιαίων επενδύσεων 770 εκατ. στερλίνων (περίπου 905 εκατ. ευρώ) στην επόμενη πενταετία για να καταστεί το Λονδίνο πρωτεύουσα του ποδηλάτου.
Το σχετικό επενδυτικό πρόγραμμα προβλέπει τη δαπάνη περίπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2021 από τον λονδρέζικο οργανισμό συγκοινωνιών Transport for London (TfL), το διοικητικό συμβούλιο του οποίου θα κληθεί να το εγκρίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2016.
Παρ' ότι το Λονδίνο σήμερα προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές μετακίνησης με δημόσια μέσα συγκοινωνιών, η ποδηλασία στην πόλη σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη, ακόμα και θανατηφόρα.
Γι' αυτό, το Λονδίνο προσανατολίζεται - ως μέρος του επενδυτικού προγράμματος - στη δημιουργία «υπεροδών ποδηλασίας» (cycle superhighways), που αποτελούν αστικές προστατευμένες διαδρομές ποδηλασίας διάσπαρτες σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.
Φιλόδοξος στόχος του Λονδίνου μέσω της προαγωγής της ποδηλασίας είναι η βελτίωση της υγείας των πολιτών του, της ποιότητας του αέρα και της κίνησης στους δρόμους, όπως επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης