Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stratfor για το «Όχι» στην Ιταλία: Χάνει την ισχύ του το μόνο ιταλικό κόμμα που στηρίζει την Ευρωζώνη

Stratfor για το «Όχι» στην Ιταλία: Χάνει την ισχύ του το μόνο ιταλικό κόμμα που στηρίζει την Ευρωζώνη
«Ο κ.Renzi νόμιζε πως μπορούσε να βάλει τέλος (σσ στο αντι-ευρωπαϊκό συναίσθημα) καθιστώντας το ζήτημα προσωπικό»
Το «Όχι» του χθεσινού δημοψηφίσματος στη γειτονική μας χώρα αναμένεται να έχει αντίκτυπο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ο αναλυτής της Stratfor αρμόδιος για τη Γηραιά Ήπειρο, Adriano Bosoni.
Με αφορμή την παραίτηση του Matteo Renzi, ο οποίος και ανέλαβε την ευθύνη για τη βαριά ήττα λόγω του ότι ο ίδιος προκάλεσε το δημοψήφισμα για τα Συνταγματική Αναθεώρηση, ο αναλυτής υποστηρίζει πως πλέον χάνει την ισχύ του το Δημοκρατικό Κόμμα, «το μόνο κόμμα της Ιταλίας που ακόμα στηρίζει την παραμονή στην Ευρωζώνη».
«Αν κοιτάξετε το πολιτικό περιβάλλον στην Ιταλία θα διαπιστώσετε πως μόνο το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.
Τα υπόλοιπα πέντε (5) κόμματα της χώρας κατακρίνουν το μπλοκ (σσ την Ευρωζώνη)», αναφέρει στο σχετικό του σημείωμα.
Να σημειωθεί πως το ευρωσκεπτιστικό κόμμα των «Πέντε Αστέρων» έχει αυξήσει ραγδαία τη δημοτικότητά του τα τελευταία χρόνια.
Σε άλλο σημείο ο κ.Bosoni τονίζει πως παρά το γεγονός ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν απλά ένα τεχνικό θέμα, ο Ιταλός πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του συνέδεσαν το πολιτικό τους μέλλον με το αποτέλεσμα.
«Ο κ.Renzi νόμιζε πως μπορούσε να βάλει τέλος (σσ στο αντι-ευρωπαϊκό συναίσθημα) καθιστώντας το ζήτημα προσωπικό.
Βλέπουμε όμως τώρα ότι έκανε λάθος και πληρώνει το υπέρτατο πολιτικό τίμημα, όπως και ο David Cameron», σχολιάζει ο αναλυτής, επισημαίνοντας πως ο μεγαλύτερος φόβος αυτή τη στιγμή είναι ένα δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης