Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Εξετάζει περαιτέρω μείωση 1.300 θέσεων εργασίας

tags :
Credit Suisse: Εξετάζει περαιτέρω μείωση 1.300 θέσεων εργασίας
Ο εν λόγω αριθμός αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού
Ένα νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους σχεδιάζει η Credit Suisse Group, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε περικοπή επιπλέον 1.300 θέσεων εργασίας στην Ελβετία, όπως αναφέρει η Schweiz am Sonntag.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εν λόγω κίνηση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη (7/12), όταν και η Credit Suisse διοργανώνει ημερίδα επενδυτών στο Λονδίνο.
Αναλυτικότερα, η περικοπή των θέσεων ενδέχεται να κυμανθεί από τις 1.000 έως τις 1.300 συνολικά, γεγονός που αντιστοιχεί περίπου στο 8 με 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού της τράπεζας, ενώ θα αφορά τις επιχειρήσεις της στην Ελβετία.
Η Credit Suisse δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την εν λόγω είδηση, ωστόσο αυτή η εξέλιξη θεωρείται σχεδόν βέβαιη, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Tidjane Thiam, βρίσκεται ήδη υπό εξαιρετική πίεση για περαιτέρω εμβάθυνση των εξόδων.
Να σημειώσουμε πως η τράπεζα βρίσκεται σε ιδιαιτέρως δυσχερή θέση, μετά από ορισμένες σημαντικές οικονομικές της απώλειες εντός του τρέχοντος έτους, με τα προβλήματα να εντοπίζονται κυρίως στις επιχειρήσεις της εκτός Ελβετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης