Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες μετά τη νίκη του «Όχι» - Στο -3% η Monte dei Paschi - Πτώση 1,2% στο Μιλάνο

Πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες μετά τη νίκη του «Όχι» - Στο -3% η Monte dei Paschi - Πτώση 1,2% στο Μιλάνο
Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την πορεία των ανακεφαλαιοποιήσεων, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας
Πιέσεις δέχονται οι ιταλικές τράπεζες στον απόηχο της συντριπτικής νίκης του «Όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα, η οποία οδήγησε στην παραίτηση τον πρωθυπουργό Matteo Renzi.
Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την πορεία των ανακεφαλαιοποιήσεων, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας.
Η μετοχή της Monte dei Pashi υποχωρούσε 6%, ωστόσο η πτώση περιορίστηκε στο -3%, η Unicredit σημειώνει 5%, η Banca di Milano σημειώνει πτώση 5,4%, ενώ η Banco Popolare καταγράφει απώλειες 6%.



Η προσπάθεια διάσωσης της παλαιότερης τράπεζας του κόσμου της Monte dei Paschi di Siena τίθεται σε αμφισβήτηση μετά την απόφαση του Renzi να παραιτηθεί.
Οι σύμβουλοι της ιταλικής τράπεζας JP Morgan και Mediobanca θα συναντηθούν σήμερα Δευτέρα 5/12/2016 το πρωί για να αποφασίσουν αν θα υλοποιήσουν το σχέδιο για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση 5 δισεκ. ευρώ αναφέρουν οι FT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης