Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marketwatch: Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές μετά την ήττα του Renzi στο ιταλικό δημοψήφισμα

Marketwatch: Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές μετά την ήττα του Renzi στο ιταλικό δημοψήφισμα
Η συμβουλή της J.P. Morgan προς τους επενδυτές είναι να εκμεταλλευτούν τις ιταλικές μετοχές
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi, ανακοίνωσε σήμερα (5/12) την παραίτηση του, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο απέρριψε τις προτάσεις του για συνταγματική αναθεώρηση.
Προς τα πού πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους οι επενδυτές μετά την ήττα του Renzi;
Παρά το γεγονός ότι το κυριακάτικο δημοψήφισμα αφορούσε επισήμων το σχέδιο του ιταλού πρωθυπουργού για συνταγματική αναθεώρηση, αρκετοί το αντιμετώπιζαν ως ψήφο εμπιστοσύνης απέναντι στον ίδιο και την κυβέρνησή του.
Η ανάδειξη του "Όχι" στο δημοψήφισμα στήνουν στην Ιταλία ένα σκηνικό πρόωρων εκλογών, μέσω του οποίου θα μπορούσε να προκύψει ένα ταρακούνημα παρόμοιο με το Brexit ή την εκλογή Trump.
Το γεγονός ότι το κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία αναμένεται να βγει ενισχυμένο από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ευρωσκεπικιστική τάση εντός της ΕΕ, θέτοντας την Ευρωζώνη σε ακόμα μεγαλύτερη συστημική κρίση.
Παράλληλα, το ευρώ βρέθηκε σε χαμηλό 21 μηνών έναντι του δολαρίου, με τους αναλυτές ωστόσο να παραμένουν καθησυχαστικοί, καθώς θεωρούν πως η εν λόγω εξέλιξη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αναμενόμενα.
Ωστόσο, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής των μετοχών στην J.P. Morgan, Mislav Matejka, βλέπει στην εν λόγω εξέλιξη μία ευκαιρία για τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν την πτώση των ιταλικών μετοχών.
"Σε αντίθεση με τις εκλογές στις ΗΠΑ και το Brexit, το Όχι του ιταλικού δημοψηφίσματος δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι δημοσκοπήσεις ήταν σταθερά στο στρατόπεδο του Όχι", σημειώνει ο Matejka.
Επιπλέον, σημειώνει ότι, όπως όλες οι μετοχές στην Ιταλία, έτσι και οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται σε τόσο χαμηλά επίπεδα που οποιαδήποτε περαιτέρω πτώση τους θα ήταν αδικαιολόγητη.
"Έτσι πιστεύουμε ότι αν υπάρξει κάποια σπασμωδική πτώση, είναι μεγάλη ευκαιρία για τους επενδυτές να αγοράσουνε", τονίζει ο Matejka,
Πλέον, το βλέμμα της αγοράς στρέφεται στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, όπου το ενδεχόμενο εκλογών πλέον είναι σχεδόν βέβαιο, καθώς κόμματα όπως το κίνημα Πέντε Αστέρων και το Forza Italia του Silvio Berlusconi ασκούν πιέσεις οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης