Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, John Key

Νέα Ζηλανδία: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, John Key
Όπως τόνισε, η εν λόγω απόφαση ήταν πολύ δύσκολη, ωστόσο είχε προσφέρει πλέον "όλα όσα μπορούσε"
Την παραίτησή του, μετά από οκτώ χρόνια στην εξουσία, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (5/12) ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, John Key, τονίζοντας ότι πλέον "ήρθε η ώρα" να προχωρήσει.
Συγκεκριμένα, ο Key τόνισε ότι θα υποστηρίξει τον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος, ενώ επικαλέστηκε οικογενειακούς κυρίως λόγους για την αδυναμία του πλέον να ανταπεξέλθει στις πολιτικές του δεσμεύσεις.
Παράλληλα, δήλωσε ότι η εν λόγω παραίτηση αποτέλεσε μία "πολύ δύσκολη απόφαση", ωστόσο διευκρίνισε ότι πλέον είχε προσφέρει όλα όσα είχε και ότι "δεν είχε μείνει τίποτα στη δεξαμενή".
Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Andrew Little, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter δήλωσε πως ο Key "έχει υπηρετήσει τη Νέα Ζηλανδία απλόχερα και με αφοσίωση", ενώ παράλληλα του ευχήθηκε "ό,τι καλύτερο για το μέλλον".
Να σημειώσουμε ότι οι εσωκομματικές εκλογές του Εθνικού Κόμματος θα διεξαχθούν στις 12 του τρέχοντος μήνα, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, Bill English να θεωρείται ο επικρατέστερος διάδοχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης